OPSEŽNA POTRAGA U TIJEKA

VIDEO Iz pretorijskog ZOO-a pobjegla najotrovnija zmija - crna mamba!

 Screenshot/You Tube

Iz zoološkog vrta u južnoafričkoj Pretoriji pobjegla je jedna od najotrovnijih zmija svijeta, velika crna mamba. Pobjegla je iz svog kaveza u zoološkom vrtu, a iako je pokrenuta opsežna potraga koja traje dva dana zmija još nije pronađena.

Djelatnici zoološkog vrta primjetili su da im nedostaje jedna zmija te su odmah alarmirali sve gradske službe. Pretpostavlja se da je zmija najvjerojatnije pronašla mjesto za hibernaciju i da nije izašla među ljude tako da nema mjesta panici.

Mambe žive isključivo u Africi, gdje nastanjuju napuštene jame u zemlji ili brežuljke kamenja.Ove zmije love danju. Lovina su im mali sisavci, ptice, žabe koje žive na drveću i gušteri. Mambe uglavnom, nakon prvog ugriza, napadaju još nekoliko puta. Njihov vrlo djelotvoran otrov sadrži prvenstveno različite nervne otrove.

Bez korištenja protuotrova, ugriz jedne od mambi za čovjeka je u pravilu smrtonosan. No najopasnije je, ako neka od mambi ugizom ubaci svoj otrov u jednu od glavnih krvnih žila. Tada za terapiju ostaje samo nekoliko minuta vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:12