FORMULA 1

NEREDI U BAHREINU Vozilo Force Indije umalo pogođeno Molotovljevim koktelom

Force India's German driver Adrian Sutil drives at the Spa-Francorchamps circuit on August 28, 2010 in Spa, during the third free practice session of the Formula One Belgian Grand Prix. AFP PHOTO / FRED DUFOUR
 AFP

Nastavljaju se incidenti u Bahreinu koji će predstojeći vikend biti domaćin četvrte ovosezonske utrke Formule 1. Vozilo Force Indije u srijedu je umalo pogođeno Molotovljevim koktelom.

Četvorica mehaničara Force Indije vraćala su se sa staze u hotel i u jednom trenutku zapela usred sukoba prosvjednika i policije. Automobil se morao zaustaviti, a nekoliko trenutka kasnije je u njegovoj neposrednoj blizini eksplodirao Molotovljev koktel. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a mehaničari koji su bili u vozilu su u četvrtak normalno nastavili svoj posao. No, zato je jedan drugi neimenovani član momčadi, uplašen zbog spomenutog incidenta, u četvrtak ujutro napustio Bahrein.

Šef staze Sakhir Zayed Alzayani ne vidi ništa sporno u sinoćnjem događaju.

- To je bio izolirani incident, pa i moja supruga je bila uključena u jedan takav. Prosvjednici nisu napadali automobile. Vozilo Force Indije se slučajno zateklo na tom mjestu - kazao je Alzayani.

Podsjetimo, zbog političkih nemira u zemlji lani se Velika nagrada Bahreina nije održala, a i ove je sezone bila blizu otkazivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:36