TELEKOMUNIKACIJE

Vipnet predstavio uskugu digitalne televizije - Vip TV

Spajanjem B.neta s Vipnetom, ponudom novih usluga i dovršetkom gradnje nove poslovne zgrade ujedno se dovršava i proces transformacije Vipneta koji će od sada na tržištu nuditi dva brenda Vip i B.net
Zagreb, 270412.Sjediste VIPneta, Vrtni put1.VIPnet je danas odrzao press konferenciju na kojoj su predstavili novosti u poslovanju i ponudi. Predstavljena je VIP TV (spajanjem VIPneta i B. Net-a). Novim clanom prosirene Uprave VIPneta, za Sektor multimedije i fiksnog pristupa, proglasen je Adrian Jezina.Na slici: Dubravka Jusic, Mladen Pejkovic, Mario Cvitkovic, Adrian Jezina.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet predstavila je danas novu uslugu digitalne televizije ili Vip TV kojom zaokružuje svoju ponudu na sve komunikacijske i medijske usluge, što im je omogućilo lanjsko preuzimanje tvrtke B.net koja će se u idućih nekoliko mjeseci ugasiti i čijih će svih oko 150 zaposlenih prijeći u Vipnet.

Na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković predstavio je i novi napredni tehnološko-administrativni centar koji se dovršava uz poslovnu zgradu Vipneta na Žitnjaku u što su investirali nekoliko desetaka milijuna kuna.

Napomenuo je i da je dosadašnji predsjednik Uprave B.neta Adriano Ježina postao novi, četvrti član Vipnetove uprave te će biti zadužen za novi Sektor multimedije i fiksnog pristupa.

Spajanjem B.neta s Vipnetom, ponudom novih usluga i dovršetkom gradnje nove poslovne zgrade ujedno se dovršava i proces transformacije Vipneta koji će od sada na tržištu nuditi dva brenda Vip i B.net, a kroz to usluge mobilne i fiksne telefonije, mobilnog i fiksnog broadbanda (internet) te televizije objedinjenih i u novom paketu usluga '5play Kombi'.

Pejković je važnim u svemu naznačio i što usluge televizije nude putem hibridne optičke koaksijalne mreže, koja je jedna, kako je kazao, od tri vrste koja danas u svijetu donosi razvoj digitalnih komunikacija.

Za sada su te sve objedinjene usluge dostupne u sedam najvećih hrvatskih gradova, ali će uskoro biti dostupne i u drugim hrvatskim područjima.

U vezi nove poslovne zgrade koju uz već postojeću grade na Žitnjaku, Pejković ističe da je rok dovršetka srpanj te da bi do rujna u nju mogli preseliti B.net-ovci i druge službe. To je, kako dodaje, za Vipnet i određeni strateškim iskorak te prema ocjenama građevinske struke-partnera na gradilištu i jedan od najvećih takvih poslovnih centara koji se trenutno grade u Hrvatskoj.

Pejković ističe i da je to pokazatelj Vipnetove predanosti investicijama, kao i da su u krizu prepoznali kao šansu te ju iskoristili za dodatni rast i razvoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:53