'NE OBJAVLJIVATI'

BILA JE PREVRUĆA ZA OBJAVU Na aukciji skandalozna fotografija princeze Diane! Odbili je objaviti i najveći britanski tabloidi

 Wikipedia

ZAGREB - Još neviđena fotografija prerano preminule princeze Diane biti će prodana na aukciji u Sjedinjenim Američkim Državama. No, ne radi se o bilo kakvoj fotografiji. Nju su, naime, svojevremeno odbili objaviti neki od najvećih britanskih tabloida jer je bila, kako navode brojni mediji, prevruća roba za objavu u to vrijeme.

Jedna crno-bijela fotografija prikazuje Dianu početkom 80-ih godina prošlog stoljeća kako se udobno zavalila u krilu mladog muškarca. Pored njih na prozoru stoji boca viskija.

Fotografiju su navodno označili urednici još 1981. riječima 'Ne objavljivati'. Naime, fotografija je nastala 26.veljače 1981. godine, dva dana nakon što je Buckinghamska palača objavila zaruke princa Charlesa i mlade Diane Spencer.

Fotografija je do nedavno bila u privatnom vlasništvo. Prije sedam godina otkupljena je iz arhive Daily Mirrora.

Iako se takve fotografije inače prodaju za maksimalno 1.000 dolara vjeruje se kako će ova fotografija postići znatno višu cijenu.

Aukcija za fotografije i još neke druge vrijednosti bit će otvorena od 17. do 24. siječnja.

Podsjetimo, Diana je poginula u prometnoj nesreći u kolovozu 1997. godine samo godinu dana nakon razvoda od princa Charlesa. Imala je samo 36 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:31