SUĐENJE LIJEČNICI ZA PREVARE

‘Zaprijetila mi je ćelavcima zbog kojih se tresu brda'

Iva Popović, fizijatrica iz zagrebačke Klinike za traumatologiju, optužena da je za više milijuna kuna prevarila nekoliko desetaka ljudi
 Neja Markičević/CROPIX

Suđenje dr. Ivi Popović, fizijatrici iz Klinike za traumatologiju, optuženoj da je prevarila 31 osobu za 9,4 milijuna kuna, nastavljeno je svjedočenjem Snježane M., molekularne biologinje. Nju je, prema optužnici, doktorica prevarila za gotovo 1,1 milijun kuna.

- Ivu sam upoznala u KBC Zagreb 2008. godine radeći na jednom projektu. Od tada pa do srpnja 2013., kad me zvala na kavu, nisam je čula. Tražila je pozajmicu 40.000 kuna. Nisam sumnjala u loše namjere. Spomenula je da je dobila nasljedstvo od Žarka Kraljevića.

Doktorica Popović je osoba visoke socijalne inteligencije koja izvlači podatke u najranjivijim situacijama. Zaigrala je na kartu budućnosti moga djeteta - svjedočila je Snježana M. o svom iskustvu s doktoricom koja joj je predložila otvaranje poliklinike u kojoj ne bi bila dio vlasničke strukture već bi se “koristio njezin ugled i čast”.

Planovi za polikliniku

- Iva je predložila da bi radila u poliklinici i tvrdila da je kontaktirala ministarstvo za dozvole i distributere za opremu. Znala me je zvati po 20 puta na dan, a kad bih joj rekla da sam na sastanku koristila je dekoncentriranost i tražila još novca. Nije me uspjela fascinirati skupim torbama i cipelama, pa je prešla na moju kćer kojoj je poslala haljinu namirisanu omiljenim parfemom - kroz plač se prisjeća dalje doktoričina ‘žrtva’ koja je novac posuđivala u gotovini i preko računa. Fizijatrica se, ističe, poslužila i ‘cakama’ da umanji svoj dug.

Prestala joj davati novac

- Rekla mi je da mi šalje na tekući račun 80.000 kuna te da ih odmah podignem i dam joj ih ispred banke. Nakon što sam tražila povrat cijelog iznosa, Iva je rekla da će otvoriti sef na moje ime jer novac dolazi iz Austrije. Ništa od toga nije se dogodilo. A kad smo prestali s njom kontaktirati, kćer mi je bila u strahu jer su stizale poruke ‘kako je biti kćer kurvetine?’.

Mene se u SMS-ovima nazivalo droljom... - opisala je još molekularna biologinja prisjetivši se Ivinih ranijih čudnih poruka: “247 golubova treba sletjeti na aerodrom moje tvrtke”. Kad joj je odbila dalje posuđivati, prijetilo joj se “ćelavcima zbog kojih se tresu brda”.

Odgovarajući na pitanja obrane je li osigurala svoju kuću, Snježana M. je priznala da je.

- Jednom mi je zagorjelo jelo i sve se zadimilo, a Iva je, poput lešinara uvijek bila prisutna. Pitala je imam li osiguranje pa je preda mnom nazvala neke svoje i rekla im da račun ide na njezino ime, a ja sam dobila policu osiguranja. Do novca nikako nisam mogla doći, a jednom mi se javio na njezin mobitel neki Marko koji mi je naveo da je Iva bila oteta, da su u Austriji i da ne brinem - zaključila je svjedokinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:12