TRAGEDIJA

BIJES ZBOG SMRTI MLADIĆA KOJI JE U BIJEGU OD POLICIJE PROGUTAO VREĆICU 'TRAVE' 'Nisu mu dali da progovori, začepili su mu usta, možda bi preživio...'

 
 YouTube

Izrazito velik broj negativnih reakcija izazvala je vijest o smrti 24-godišnjeg mladića iz Splita, koji je preminuo nakon što mu je pozlilo kad su ga u nedjelju, oko 20.30, u blizini stadiona Poljud uhitili policajci. Kako se već pisalo, policajci su vidjeli mladića – a riječ je o mladom pomorcu T.V. iz Splita – u ulici VIII. mediteranskih igara te su posumnjali da ima drogu. Prema policijskom priopćenju, kad su ga htjeli legitimirati, mladić je počeo bježati, a oni su potrčali za njim.

Negativni komentari

Kad su ga sustigli i svladali te mu stavili lisičine na ruke i krenuli s njim prema policijskom vozilu, mladiću je naglo pozlilo. Iako su mu odmah pružili pomoć, mladić je, nažalost, preminuo. Na društvenim su se mrežama pojavili brojni negativni komentari na račun policije, a u jednom od njih piše: "Možda ne bi umro da ga stoka, nakon što su vidjeli da je proguta paketić, nisu udarali po stomaku i rebrima da povrati."

Službeno jučer još nije bio dostupan nalaz obdukcije koju je naložilo Županijsko državno odvjetništvo, pa se još ne zna je li mladić imao kakve ozljede ili modrice te koji je službeni uzrok smrti. Neslužbeno se doznaje da je umro nakon što je progutao paketić sa šest grama marihuane, koji mu je zapeo u dušniku, piše Slobodna Dalmacija.

Napominju da kod mladića, kako su doznali, nije nađena nikakva druga droga osim ovog paketića koji je progutao. Zašto je to učinio, zbog čega ga je uhvatila tolika panika, nažalost, ostat će tajna, no činjenica je da bi s tih nekoliko grama marihuane zaradio tek prekršajnu prijavu i bio kažnjen s nekoliko tisuća kuna na Prekršajnom sudu.

Slobodna Dalmacija upitala je policiju koliko je vremena prošlo od trenutka kad je mladić uhićen do trenutka kad mu je pozlilo te što su policajci učinili da mu pomognu.

Izvješće policije

- Čim je, prilikom kretanja prema službenom vozilu, osobi pozlilo, policijski službenici su ga odmah polegli na pod, skinuli mu sredstva za vezivanje te mu zajedno s građanima koji su se zatekli na mjestu događaja pružili pomoć, tako što su ga okrenuli na bok i pokušali izvaditi jezik radi sprječavanja gušenja.

Istodobno je pozvana i Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla na mjesto događaja i nastavila s pružanjem pomoći osobi, koju su zatim odveli u bolnicu. Postupanje policijskih službenika prema navedenoj osobi, od trenutka uhićenja i stavljanja sredstava za vezivanje, do trenutka kada je osobi pozlilo i kada su joj skinuta sredstva za vezivanje trajalo je dvije minute – glasi odgovor splitske policije.

'Nisu mu dali da progovori, začepili su mu usta'

– To je bio divan mladić, završio je u roku višu pomorsku školu, prije dva dana došao je s broda. Majka mu je liječnica, otac profesor i nikad nije, to mogu reći sa sigurnošću, ništa uzimao od droge, niti je pio alkohol, niti je imao ikakvih poroka. On se tu zatekao slučajno, bio je van stadiona i prišao mu je jedan prijatelj koji je kod sebe imao kesu s tom travom. Rekao mu je da mu to pričuva dok on ne uzme kartu za Ultru.

Policajci su valjda vidjeli taj trenutak primopredaje i potrčali su za malim, a on je od straha stavio to u usta. Koliko ja znam, prvi nalaz obdukcije je utvrdio da su mu začepili usta, nisu mu dali da progovori. Na licu su valjda i ostali tragovi dlana, a navodno ima i modrice po tijelu koliko su ga tukli. Pa, što je tim policjotima bilo, al' nisu mogli drugačije reagirati? Jadno dite, nemam što drugo reći – na rubu suza kaže prijateljica obitelji.

Majka mu je liječnica, otac profesor i nikad nije, to mogu reći sa sigurnošću, ništa uzimao od droge, niti je pio alkohol, niti je imao ikakvih poroka. On se tu zatekao slučajno - kaže prijateljica obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:10