KRVAVA PROSLAVA SV. LOVRE

'BILA JE TO HORDA PIJANIH DIVLJAKA, TO ŠTO SU URLALI NIKAD NISAM ČULA' Policija još uvijek traga za ubojicom mladića u Stobreču

 
 Mario Todorić / Hanza Media

SPLIT - U noći sa četvrtka na petak u Stobreču je ubijen 23-godišnji mladić, javljaju iz PU Splitsko-dalmatinske. Prema prvim informacijama, mladić je napadnut nožem oko 4 sata ujutro u blizini kafića koji se nalaze kraj teniskih terena u Stobreču.

Po ranjenog 23-godišnjaka došla su kola hitne pomoći, no od težine ozljeda preminuo je u splitskoj bolnici.

Neslužbeno doznajemo kako se radi o Ivanu Mati Blaževiću, Splićaninu koji je nedavno nepravomoćno osuđen zbog sudjelovanja u napadu na nogometnog suca Brunu Marića.

Policija je izvršila očevid te znaju identitet ubojice, a u ovim trenucima za njim traje potraga.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, ubijeni mladić je, prema izjavama mještana, bio na fešti sv. Lovre. Proveo je većinu vremena uz more gdje je bio improvizirani šank i slavilo se. Nakon toga se očito uputio prema izlazu grada i zastao uz kafić tik uz teniske terene. Što se unutra odvijalo, pokazat će očevid, a zbivanja s ulice detaljno nam je prepričala Mara, gospođa koja živi preko puta kafića.

- Probudila me buka, bilo je oko četiri sata ujutro koliko sam uspila povatat. Vidila sam hordu divljaka, pijanih, možda i drogiranih. Nisam mogla čuti zašto su se posvađali, neki su trčali ovim putićem, vjerojatno su hvatali ubojicu - krenula je Mara prepričavati još pod šokom.

Kaže da je izletila na balkon kad je čula buku i razbijanje pomislila je da nije nešto oko kuće u kojoj živi.

- Bili su do pasa goli, derali se, psovke kakve nisam čula. Jedni su bježali prema igralištu Primorca, drugi ovim putićem (između kafića i kuće gdje gospođa živi).

Nisam se ni snašla, da ću zvat policiju, čujem da jedan viče 'umrit će mi brat, umrit će mi brat, pi**a vam ma***ina dolazite brže'. Shvatila sam da priča s Hitnom pomoći i da se vjerojatno dogodilo ubojstvo jer su još govorili uboden je nožem, tražite nož, di je nož...

Nakon 15-ak minuta od toga došla je Hitna pomoć, pa dvoja policijska kola, vidila sam da ga stavljaju na nosila. Jutros sam čula da je umro - ispričala je Mara za Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:26