MISTERIOZNA SMRT

BIO JE STRAH I TREPET U SISKU Najvećeg prometnog divljaka cijele Banovine našli mrtvog u kanalu punom vode, stalno je pijan izazivao teške nesreće

Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Slavko Belčić, 58-godišnji mještanin Žabna, naselja tik do Siska, koji je bio strah i trepet Siščana zbog stalne vožnje automobila u pijanom stanju, pronađen je u petak popodne mrtav u kanalu punom vode u svojem selu Žabnu, stotinjak metara od kuće.

Na tijelu, doznajemo, nema vidljivih tragova nasilja, no zatražena je obdukcija kako bi se ustanovio točan uzrok njegove smrti.

Prije dva mjeseca sada pokojni Belčić dodatno je uznemirio i zabrinuo svoje sugrađane. Kako je tada priopćila sisačka policija, ovaj je vozač u petak, 23. rujna u mjestu Žabno, na raskrižju Šumske ulice i Ulice hrvatskih branitelja, skrivio prometnu nesreću u kojoj su dva pješaka, dva dječaka, zadobila lakše tjelesne ozljede. Uzrok prometne nesreće bila je neprilagođena brzina uslijed koje je izgubio nadzor nad vozilom i udario u pješake.

Utvrđeno je da je upravljao svojim neregistriranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,58 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera “zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije“. U ovoj prometnoj nesreći i sam vozač je zadobio lake tjelesne ozlijede koje su mu konstatirane u sisačkoj Općoj bolnici te je nakon saniranja ozljeda otpušten iz bolnice.

No, tu priči nije bio kraj. Iako je vozeći pijan ozlijedio dva dječaka, Belčić je pijan za volan sjeo i dva dana kasnije, u nedjelju 25. rujna. Policija ga je zbog dojave građana da opet vozi pijan zaustavila u 15.45 sati, a od strane Prekršajnog suda određeno mu je zadržavanje u trajanju od 10 dana u Zatvoru u Sisku.

Sisačka prometna policija do sada je ovog vozača procesuirala za 44 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Bio je nepopravljivi recidivist. Uporno je pijan vozio isti neregistrirani automobil, a zbog tih vožnji je i pet puta završio u zatvoru te se nekoliko puta liječio od ovisnosti o alkoholu.

Mještani Žabna kazuju kako je, nakon što je odležao kaznu zbog zadnje prometne nesreće, prodao svoj automobil koji je oštetio u nesreći. No, piti nije prestajao. Pitaju se u Žabnu je li ga alkohol stajao i života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:22