BRUTALNI NAPAD

BIVŠEM POLICAJCU U TAKSIJU IZBILI ZUBE 'Predao sam im račun pa dobio šakom u usta iz kojih su ispala četiri zuba. A onda je uslijedilo nešto još gore'

Ilustracija
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Za brutalni napad na zagrebačkog taksista Cammea Zdenka B., inače bivšeg policajca, kojem su čak izbili i zube s ciljem da se okoriste, dvojica recidivista Š.I. (29) i J.Š. (24) osuđeni su na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na zatvorske kazne, a koje je nedavno potvrdio i viši sud.

Stariji napadač provest će iza rešetaka tri i pol godine zatvora, a mlađi dvije godine i osam mjeseci te moraju platiti više od 16.000 kuna sudskih troškova. Prema optužnici oni su 12. studenoga između 7 i 8 sati ujutro zajedno s maloljetnikom na Glavnom zagrebačkom kolodvoru sjeli u taksi. Stariji je sjeo na suvozačevo mjesto, a prijatelji straga. Rekli su mu da ih odveze u Trnsko te im je po dolasku u naselje na traženu lokaciju taksist rekao cijenu vožnje.

Okrećući glavu prema otraga kako bi im predao račun, Š.I. ga je udario šakom u usta, dok mu je J.Š. elektrošoker stiskao na vrat. Nesretni vozač se zgrčio jer ga je stresla struja nakon čega su ga dalje sva trojica nastavila udarati po licu i ramenima. Nakon što su mu u iživljavanju izbili četiri zuba, pobjegli su niz ulicu s taksistovom torbicom s dokumentima.

- Na Glavnom kolodvoru sjeli su u taksi i tražili vožnju do tržnice u Trnskom. Tijekom vožnje nisu puno komuncirali osim što sam ih pitao odakle su pa su mi kazali da su iz Rijeke. Dolaskom do Trnskog, kad sam utipkao taksimetar koji mi je izbacio račun pa sam se okrenuo da im ga predam, dobio sam udarac u usta od Š.I. koji je sjedio kao suvozač. Oblila me krv, zubi su ispali iz usta, a dok sam se uspio snaći, osjetio sam na vratu elektrošoker. Izgubio sam se na tren. Novčanik mi je ostao u ruci koja se zgrčila pa nisam mogao otvoriti prste. Smetenost je trajala kraće vrijeme, a kad sam došao k sebi počelo je 'čepušanje'. Nakon što su me izudarali, otišli su s torbicom u kojoj su bili dokumenti. Napad je profesionalno odrađen – opisao je bivši policajac napad koji nakon napada, prema vlastitim tvrdnjama, više ne vozi noćne smjene niti muške osobe.

Obojica razbojnika se za (ne)djelo ne smatraju krivima te su u tužiteljstvu, a potom i u sudnici dali kontradiktorne iskaze prebacujući krivnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:08