ZAVRŠNICA SUĐENJA

BIVŠI HOKEJAŠ U ČIJEM SE STANU PREDOZIRAO ZAGREBAČKI MANEKEN 'Da mu nisam izašao u susret i pustio ga da kod mene prespava, umro bi negdje drugdje'

Danas će biti izrečena presuda Filipu Šprljanu koji je već više od 20 godina u paklu droge
Mateo Govedarica i Endi Filip Šprljan
 Facebook

Sedam mjeseci od smrti manekena Mattea Govedarice (20) koji je umro lanjskog kolovoza od akutnog trovanja nakon narko seanse i čiji se život ugasio naočigled trojice prijatelja, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u petak će biti objavljena presuda Endiju Filipu Šprljanu (43).

Bivšeg hokejaša i poduzetnika Šprljana tužiteljstvo tereti da je u stanu omogućio trošenje droga te da nije pružio pomoć Govedarici kojeg su, s ciljem da prikriju zločin, iznijeli na ulicu doslovno na rubu života. Okolnosti koje su dovele do tragedije i što su večer prije radila njih četvorica u klubu Hot pot, Šprljan je detaljno opisao u sudnici.

- Za nepružanje pomoći smatram se krivim, ali da sam omogućio drogiranje u stanu, to nije istina. Užasno mi je žao i kajem se. U stanu smo pili Cedevitu s kapima GBL (sredstvo za čišćenje akvarija i felgi) koje pružaju osjećaj opijenosti kao kod alkohola, a u seksu služe za opuštanje. To nije droga nego kemija i litra košta oko 70 eura! Ali, prije toga smo u Hot potu konzumirali ecstasy, heroin i speed i to u ženskom WC-u jer muški ima kaubojska vrata pa se sve vidi izvana.

Od Mattea sam inače kupovao drogu, a tu večer nas je sve on počastio. Povukao sam par lajni sa zahodske daske. Zatim me Matteo zamolio može li s dečkom prespavati kod mene prije puta na Zrće. Pristao sam. Moj partner i ja smo zaspali nakon što smo popili GBL, a što su radili četiri sata Matteo i dečko ne znam. Nisam bdio nad njima. Probudili su me kad je Matteu već bio loše, ali nisam se snašao jer mi je to bila neprirodna situacija pogotovo jer se drogirali nismo! - objasnio je sucu Šprljan ponavljajući da bi Matteo, da mu nije izašao u susret tu večer da kod njega prespava, onda umro negdje drugdje.

Šprljan je već 20 godina u grotlu droge iz kojeg se uz niz mjera i liječenja pokušava izvući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:38