OSUĐENI PO DRUGI PUT

BLUD U MALOM MISTU NA ČIOVU Iz Beča doveli Rumunjke da zarade, ali nakon susreta s talijanskim turistima došlo je do neočekivanog 'estetskog' obrata!

Problem je nastao kada su Talijani pokušali izigrati dogovor i platiti manje. Izgovarali su se kako djevojke nisu dovoljno lijepe za njihov ukus. 
Ilustracija
 Profimedia, Topfoto

Na uvjetne kazne zatvora osuđeni su Bernard J. (46) iz Okruga Gornjeg i Zoran P. (45) iz Slatina koji su organizirali dolazak, smještaj i prostituiranje tri Rumunjke koje su kasnije bile glavne svjedokinje protiv njih, piše Slobodna Dalmacija.

Kao organizator, veću kaznu od godine i pol dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine dobio je Bernard J., dok je devet mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine dobio Zoran P. koji mu je pomagao.

Sudsko vijeće proglasilo ih je krivima prema optužnici koja je teretila Bernard J. da je u ljeto 2011. godine otišao u Beč gdje je nagovorio tri Rumunjke, malo starije od 20 godina, da dođu raditi u Hrvatsku gdje ih je i dovezao svojim automobilom.

Nakon prelaska granice uzeo im je osobne dokumente i uz pomoć Zorana P. smjestio ih na Čiovu. Dao im je po 100 eura i brinuo im se za prehranu.

Nakon dogovora posla sa tri Talijana stara od 50 do 60 godina, doveli su im djevojke u jednu kuću za odmor. Trebali su dobiti po 500 eura za svaku djevojku te ih je Bernard odveo u klub za zabavu i na ručak.

Problem je nastao kada su Talijani pokušali izigrati dogovor i platiti manje. Izgovarali su se kako djevojke nisu dovoljno lijepe za njihov ukus.

Uvrijeđene Rumunjke nisu pristale na cjenkanje i otišle su nezadovoljne. Nakon prekida zabave s Talijanima, posvađele su se s Bernardom i Zoranom tražeći svoje dokumente i namjeravajući otići.

Kako je Bernard smatrao da je oštećen troškovima dovođenja, nije želio prekinuti suradnju bez ikakve zarade nakon prvog neuspjeha. Djevojke tada odlaze u Trogir i prijavile su sve policiji.

Ubrzo je nad dvojicom pokrenut postupak te su osuđeni na uvjetne kazne. Prva presuda je, međutim, ukinuta jer je bilo sporno prevođenje Rumunjskog tijekom istrage, jer prevoditeljica nije bila stalni sudski tumač.
Tijekom novog suđenja bilo je potrebno pozvati djevojke da ponovno svjedoče, ali to se pokazalo nemogućom misijom.

- Zbog dislociranosti i naravi posla kojim se bave nismo ih mogli pronaći. Stoga smo rasčistili okolnosti ispitivanjem tumačice koja je prevodila njihov iskaz i koja je potvrdila da je kazala sve točno kako su njoj rekle – pojasnio je sudac.

Nakon toga uzete su obrane optuženih koji su obojica tvrdili kako nisu krivi. Unatoč tome, osuđeni su po drugi put, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:31