Svećenik tužio župljana

BOLJUNSKI PODUZETNIK POČEO JE SUMNJATI DA GA ŽENA VARA SA ŽUPNIKOM KADA GA JE POČELA ODBIJATI... Oklevetao ga, prijetio mu, razveo se od žene

Lavinu bijesa kod boljunskog poduzetnika izazvale su sumnje kad ga je supruga počela odbijati
 Hanza Media

Ilija Pavlović (43), bivši boljunski župnik koji je 2012. u aferi prokazan kao seoski preljubnik pa ga je Nadbiskupija razriješila župne službe, dobio je još jedan sudski spor. Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Labinu poduzetnik iz Boljuna Klaudije K. (63) mora bivšem svećeniku Pavloviću platiti 11.312,50 kuna odštete i sudskih troškova.

Inače, Klaudio K. je već za isto pravomoćno osuđen za kaznena djela sramoćenja i uvreda. Lavina bijesa kod boljunskog poduzetnika rodila se kad je posumnjao da njegova sad već bivša supruga ljubuje s tada 39-godišnjim župnikom. Kako nije mogao podnijeti spekulacije, Klaudio K. poslao je pismo na 41 adresu mještana, pa i svećenikovu ocu te biskupiji, ne bi li ih “upoznao” o stvarima u Župi odnosno o svećeniku “koji je osoba sa sto lica, koji se pretvara iz dušobrižnika u osobu na rubu kriminala i koji razara brakove”.

Shrvani suprug

Tu poduzetnik nije stao jer je krajem 2013. i početkom 2014. Pavlovića zasuo uvredljvim porukama u kojima, među ostalim, aludira na bosansko podrijetlo i da će nadrapati.

- Pavlović je došao u službu u Boljun 2010. i bio je omiljen među mještanima i u mojoj obitelji. Pozivali smo ga na nedjeljne ručkove nakon mise, razmjenjivali smo stavove i mišljenja. Sve je funkcioniralo do trenutka kad me supruga počela odbijati. To je u meni izazvalo sumnju, a zamijetio sam i da je supruga išla na svaku misu koje su se počele održavati dva puta tjedno, pa i na one jutarnje. Zatražio sam izlist poziva i poruka njezina mobitela na kojem su bili registrirani pozivi sa svećenikom. Želio sam održati brak pa sam ih oboje suočio. Pisao sam nekoliko puta i biskupu. U rujnu 2012. sam se razveo. Bio sam psihički shrvan - ustvrdio je poduzetnik i dodao da je pokušao i suicid te da ga je zbog svega sram bilo gdje ići.

Svećenik sve negira

No, bivši svećenik Pavlović, koji je zadnju službu imao 2012. u Boljunu, optužbe negira te se osjeća uvrijeđeno tvrdeći da je u spornim “pismima jedino istinito napisano bilo samo njegovo ime i prezime”.

- Nakon prvog pisma lažnog i uvredljivog sadržaja koje je Klaudio K. poslao na oko 35 adresa podigao sam kaznenu prijavu i pravomoćno dobio presudu. Tužio sam ga i u parnici za naknadu štete te mi je dosuđeno 30.000 kuna. Zbog ponovnog slanja pisma, koje je sada predmet ovog postupka, opet sam ga kazneno prijavio i dobio pravomoćno. Drugim pismom me je još jače povrijedio šaljući mi i SMS poruke da sam ‘bosansko govno, đubre...’ te da mu je žao što nema zračnu pušku. Bojao sam ga se jer me jednom pokušao udariti autom na cesti. Osjećao sam se nesigurno. Zbog pisma sam se morao opravdavati i vlastitom ocu. Nije istina da sam kriv za krah bračne zajednice jer se on razveo sporazumno. Razlog napuštanja službe je moja privatna stvar - pojasnio je Ilija Pavlović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:11