POKOLJ U VOJNIĆU

BOŠKO (21) JE OSUMNJIČEN ZA TEŠKO UBOJSTVO Monstrumu prijeti i do 40 godina zatvora

Ubijeni Alvin Horvatić (23) i Dejan Vučković (20) bili su u vezi s Viktorijom (18). Ubio ih je nožem
Karlovac, 041113.Danas u 11 sati istraznom sucu u Karlovcu priveden je na saslusanje Bosko Sapic, osumnjicen za dvostruko ubojstvo u Vojnicu 2. studenog.Na fotografiji: Privodjenje Boska Sapica.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Mladiću koji je u Vojniću u subotu počinio dvostruko ubojstvo kvalifikacija kaznenog djela po kojoj će se dalje provoditi istraga preinačena je s ubojstva, kako je pisalo u kaznenoj prijavi, na znatno težu kvalifikaciju teškog ubojstva.

U priopćenju DORH-a piše da je u karlovačkome Županijskom državnom odvjetništvu ispitan 21-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. točke 4. Kaznenog zakona.

To znači da tužiteljstvo ima elemente za podizanje optužnice po točki „tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda“, a dokaže li to i na sudu, Bošku Šapiću prijeti kazna zatvora od 21 do 40 godina.

Sudac istrage Ivan Perković rekao je za danas za Hinu da je razlog za određivanje istražnog zatvora među ostalim „činjenica da je djelo počinjeno pod posebno teškim okolnostima“ te zato što je riječ o zločinu za koji je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.

Kaznena prijava na temelju koje je 21-godišnji Boško Šapić doveden danas na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo glasila je na „ubojstvo po članku 110.“, koji precizira da će se počinitelj kazniti zatvorskom kaznom od najmanje pet godina, no nakon ispitivanja i uvida u prikupljene dokaze s očevida te na temelju mnogih izvida, Županijsko državno odvjetništvo danas je djelo okvalificiralo kao teško ubojstvo.

U obrazloženju stoji kako se osnovano sumnja da je 21-godišnjak u 22,25 sati 2. studenoga 2013. u Vojniću, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Vojišnici, „s ciljem da liši života A.H. i D.V., zbog ljubomore izazvane odnosom njegove djevojke s A.H.“, nožem zarezao D.V. po vratu, a zatim nekoliko puta ubo A.H. Obojica su od ozljeda na mjestu umrla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:04