RATNI ZLOČIN

ČLAN HNS-A KAO OFICIR SAO KRAJINE NAREDIO UBOJSTVO STARCA? Uhićen Marko Carević

Zbog sumnje da je počinio ratni zločin, policija je u srijedu uhitila Marka Carevića (58) iz Gornjeg Sjeničaka kraj Karlovca, inače predsjednika gradskog Mjesnog odbora Sjeničak-Utinja, člana HNS-a

Zbog sumnje da je počinio ratni zločin, policija je u srijedu uhitila Marka Carevića (58) iz Gornjeg Sjeničaka kraj Karlovca, inače predsjednika gradskog Mjesnog odbora Sjeničak-Utinja, člana HNS-a.

Ubojstvo zarobljenika

Carević je pobijedio na lokalnim izborima kao nisitelj koalicijske liste SDP-HNS. Istražitelji ga terete za smrt 83-godišnjeg starca u mjestu Kablari početkom listopada 1991. godine, kada je bio zapovjednik voda čete teritorijalne obrane tzv. SAO Krajine.

Tada je navodno zapovijedio dvije godine mlađem vojniku ubojstvo starca kojega su bili zarobili, što je ovaj i učinio iz vatrenog oružja. Carević je uhićen u srijedu u svojoj obiteljskoj kući te je pritvoren, dok je 56-godišnjak nedostupan i za njim je raspisana potraga.

- Ne znam detalje o događajima iz vremena Domovinskog rata - rekla nam je osumnjičenikova supruga Dragica, koju smo zatekli u obiteljskoj kući.

Već bio istraživan

Ne znam nikakve detalje o zbivanjima u ratu, kazala je i potvrdila je da joj je suprug ispitan još 2005. godine, kada su obitelj vratila u rodno selo iz Srbije, ali da je odmah i pušten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:16