JADRAN U PLAMENU

Dalmacijom bijesne požari, dramatična situacija stalno se mijenja: Vatrogasci se bore s požarima, no vjetar otežava gašenje

Pula, Peroj, 170712.Na podrucju izmedju Peroja i Barbarige nesto prije 16 sati izbio je pozar koji se brzo siri nosen burom. Gusti dim vidljiv je iz Pule i veceg dijela Istre. Na terenu je 12 vatrogasaca JVP Pula s cetiri vozila, te clanovi DVD-a Peroj, Vodnjan, Pula i Medulin, a dignuta su i dva kanadera. Na fotografiji: kanaderi pune vodu u uvali Portic sto je mnogim kupacima zabavno gledati.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

Vatrogasci se i dalje bore s požarom na brdu Kamešnici kod Trilja. Gore trava i hrastova šuma, a gasiteljima pomažu i dva kanadera, javlja HRT.

I dalje je aktivan požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha u Zadarskoj županiji. Vatra se proširila i na područje Plavno - Raštela u Šibensko-kninskoj županiji.

Vlasti u BiH zatražile su sinoć od Hrvatske pomoć kanadera u gašenju požara koji ugrožava više naselja na području Tomislavgrada u jugozapadnom dijelu BiH.

Riječ je o teško pristupačnom terenu, a vatrena linija duga je više od 20 kilometara. Gašenje otežava jak vjetar. U gašenje su se uključili i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Lokalni mediji izvješćuju o dramatičnoj situaciji koja se stalno mijenja budući da puše snažan vjetar koji praktično onemogućava gašenje, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:21