NASILNA SMRT

DETALJI KRVOPROLIĆA NA HVARU Romeo (37) u naletu ludila drškom od lopate na smrt zatukao oca (76)!

Ilustracija
 Damjan Tadic / CROPIX

U mjestu Dol na na otoku Hvaru u petak poslijepodne oko 15 sati 37-godišnji Romeo D. ubio je na terasi ispred kuće svog 76-godišnjeg oca Tomislava D., piše Slobodna Dalmacija.

Otočka policija, prema službenom izvješću u kojem se ne navodi identitet oca i sina, dobila je dojavu da se u obiteljskoj kući nalazi mrtav muškarac.

Nakon što su stigli na mjesto događaja, uhitili su 37-godišnjeg sina koji, doznajemo, nije pružao otpor.

U trenutku kad je usmrtio oca u kući nije bilo nikoga osim njih dvojice, iako s njima živi još i majka, odnosno supruga pokojnog Tomislava koja je baš tada bila odsutna.

Policija navodi kako je stariji muškarac usmrćen hladnim oruđem, a neslužbeno se doznaje da je u pitanju komad drveta odnosno drvena drška od lopate.

Kako smo uspjeli doznati od nekolicine od 311 stanovnika koliko ih službeno ima ovo mjestašce smješteno južno od Starog Grada, 37-godišnjak je bio poznat kao osoba sa određenim psihičkim smetnjama te se navodno i liječio na psihijatriji prije desetak godina.

Već je i prije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje. Još nije poznato koliko je puta udario nesretnog starca po glavi odnosno da li je koban bio samo jedan udarac ili je možda sin u naletu ludila nastavio udarati oca i kad je pao na pod.

Prema pričama susjeda, prije same tragedije navodno se čula buka i vika, a u ovom je trenutku teško znati što je bio konkretni povod ubojstva.

I otac i sin, pričaju mještani, bili su navodno dosta krupni, svaki sa preko sto kilograma težine, a 76-godišnjak je bio i slabije pokretan.

Nakon što je obaviještena splitska policija, službenim je gliserom pomorske policije na Hvar krenula očevidna ekipa PU splitsko-dalmatinske kao i dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu koja će rukovoditi očevidom.

Nakon što očevid završi, tijelo pokojnog muškarca bit će prebačeno u bolnicu na obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:00