NAJVEĆA ZAPLJENA

DETALJI NEVJEROJATNE POTJERE PO SOLINSKIM ULICAMA Skuterom se zabili u policijski automobil i ostali bez droge vrijedne 4,4 milijuna kuna!

Ilustracija
 Jakov Prkić / CROPIX / CROPIX

Policajci Druge policijske postaje iz Splita u ponedjeljak su oko 18.20 sati u Solinu uhitili dvije osobe u dobi od 27 i 25 godina te su od njih oduzeli veliku količinu droge koja bi, da je prodana na crnom tržištu, dosegnula vrijednost od oko četiri milijuna kuna.

Dvojac je pao s nešto više od kilograma kokaina i kilograma heroina, što je najveća zapljena droge ove godine na području PU splitsko-dalmatinske te se ovaj događaj može smatrati velikom policijskom akcijom i uspjehom.

Policajci koji su patrolirali u fordu, vidjevši Antu B. (25) i Jerka J. (27) na motoru marke suzuki, uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije pokušali su ih zaustaviti, ali se vozač Ante B. oglušio na upućene znakove za zaustavljanje te je u jednom trenutku prilikom pokušaja obilaska službenog vozila ford izgubio kontrolu i udario u njega.

Lakše ozljede

Nakon pada policajci su, znajući da se radi o njihovim starim znancima, krenuli u akciju te je kod njih pronađeno ukupno 1179,8 grama kokaina i 1052,3 grama heroina te digitalna vaga. Obojica su uhićena i privedena u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Vozač motocikla naknadno je zatražio liječničku pomoć te je utvrđeno da je prilikom pada zadobio lakše ozljede, odnosno udarac u koljena i rame, a nakon liječničke obrade je pušten i vraćen u službene prostorije.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "neovlaštena proizvodnja i promet drogama" i dovedeni su pritvorskom nadzorniku. Protiv vozača Ante B., osim spomenute kaznene prijave, podnose se i obvezni prekršajni nalozi zbog nepostupanja po naredbi policijskih službenika za zaustavljanje, zbog dovođenja u opasnost drugih sudionika u prometu prilikom vožnje, nepropisnog obilaženja i upravljanja vozilom za koje ne posjeduje odgovarajuću kategoriju.

Iako neki minoriziraju ovu najveću akciju splitske policije u ovoj godini - govoreći da su reagirali slučajno, a ne ciljano - ta teza nema svoje uporište.

Naime, ovaj dvojac je narko-inspektorima postao poznat krajem 2014. godine, kada su na Pujankama pali s više od tri kilograma amfetamina, koji je na ulici poznatiji kao speed. Amfetamin je bio vrijedan oko 400 tisuća kuna, pa kada se pribroje ovaj kokain i heroin iz Solina, policija je od ove dvojice u nepune tri godine oduzela robe u vrijednosti od 4,4 milijuna kuna.

Uljulkali se

Do uhićenja na Pujankama dvojac je bio apsolutno nepoznat policiji, a momci su očigledno zaboravili staro pravilo da tko jednom uđe u policijske evidencije, više ništa ne može raditi normalno, pogotovo dilati. Njihovoj uljuljkanosti pridonijelo je to što im nakon prve zapljene amfetamina na Pujankama istražni sudac nije odredio istržani zatvor, kao što je tražilo tužiteljstvo, već ih je pustio da se brane sa slobode.

Ovaj put su drogu vozili na motoru, a prvi put su amfetamin doslovce držali na stolu u neizgrađenoj kući na Pujankama, pa se ni u prvom ni u drugom slučaju policajci nisu morali "kilaviti" da drogu pronađu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:12