NA MJESTU GA USMRTIO

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOJA JE ZGROZILA RIJEKU Pješaka na Kukuljanovu pokosio je poduzetnik, pijan je jurio BMW-om duplo brže od dozvoljenog

Ilustracija
 Vlado Kos / CROPIX

U rekordnom vremenu riječka policija je otkrila nesavjesnog vozača koji je u četvrtak navečer u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu automobilom naletio na pješaka, usmrtio ga, a onda pobjegao s mjesta nesreće, javlja Novi list. Upućeni u slučaj tvrde da su djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske za manje od dva sata imali u rukama vozača koji je bez zaustavljanja napustio mjesto tragedije. Nije ni pokušao pružiti pomoć unesrećenom niti je obavijestio policiju o prometnoj nesreći. Riječ je o 35-godišnjaku koji je vozio BMW, nastanjenom na Grobnišćini, inicijala A. L., za kojeg poznavatelji slučaja navode da je poduzetnik.

Službeni podaci govore da je već dolazio u sukob sa zakonom zbog neprimjerene vožnje.

- Utvrđeno je da je 35-godišnji vozač dosad poznat policiji po većem broju prometnih prekršaja zbog kojih je i sankcioniran, priopćeno je iz PU primorsko-goranske. Osumnjičeni vozač je uhićen te je i dalje na kriminalističkoj obradi u policiji.

Službenih detalja zasad nema mnogo, ali izvori bliski slučaju Novom listu navode da je uspješnom i brzom zaokruživanju slučaja pridonijelo više čimbenika, uz ostalo i nadzorna kamera podno mjesta nesreće. Pored toga, na mjestu nesreće je s auta nakon udara u pješaka, koji je cestu prelazio izvan obilježenog prijelaza, otpalo više komada karoserije, među ostalim i retrovizor. Te okolnosti, uz provjere baza podataka s vozilima i vozačima, zacijelo su relativno brzo suzile krug automobila što su mogli izazvati tragediju.

Vozač je, prema neslužbenim informacijama, za upravljač sjeo pod utjecajem alkohola, a prema preliminarnim podacima čini se da je BMW-om jurio dvostruko brže od dozvoljenih 50 kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:34