HOROR

DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA VUKOVAR U potragu za majkom koja je skočila u Dunav za svojim sinčićem, koji se utopio, uključili se i građani

 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Policijska uprava vukovarsko-srijemska još uvijek traga za majkom dječaka čije je tijelo u petak oko 12 sati izvučeno iz Dunava u Vukovaru kod tzv. stare klaonice, piše Dnevnik.hr. Policija je potvrdila kako je utopljeni dječak bio star tri godine, a da je djetetova majka za kojom se još uvijek traga stara 29 godina. Policija je također dodala da je na mjestu nesreće bila prisutna i treća osoba koja je obiteljski povezana s dječakom i njegovom majkom.

- U potrazi za majkom angažiran je lokalni ronilački klub i djelatnici HGSS-a, a uključili su se i građani sa svojim brodicama. Sva dosadašanja saznanja upućuju da se radi o nesretnom slučaju. Obdukcija koju je naložio državni odvjetnik će vjerojatno potvrditi kako je uzrok smrti utapljanje. Dječaka je Dunav izbacio na površinu, rekao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Džigumović nije mogao reći je li obitelj od prije bila poznata policiji.

Po riječima voditelja akcije HGSS-a Zlatka Becića, trenutačno se pregledava 10 do 12 kilometara nizvodno desne obale Dunava ali za sada bez rezultata.

- I dalje se nadamo da tražimo živu osobu iako su od trenutka nesreće prošla 24 sata, rekao je Becić.

Podsjećamo, vukovarsko-srijemska policija izvjestila je u petak da je oko podneva u Vukovaru, na obali Dunava kod tzv. stare klaonice, iz rijeke izvučeno mrtvo tijelo 3-godišnjeg djeteta.

Kada je dijete upalo u rijeku, za djetetom je u Dunav skočila njegova majka, a cijeli se događaj prema neslužbenim saznanjima dogodio pred očima djetetove bake. Baka se potom također bacila u vodu kako bi pokušala spasiti unuka i majku. Nešto kasnije baka je vidjela i kako je tijelo djeteta isplivalo, ali ne i tijelo majke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:53