POLICIJA TRAŽI JOŠ TROJICU

DETALJI VELIKE POTJERE ZBOG KOJE JE BILA BLOKIRANA VUKOVARSKA Pljačku je organizirao Aga, a sve je počelo munjevitim prepadom dostavljača

 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Zbog pljačke cigareta, Kiki bombona, štapića za grickanje i ostalih namirnica vrijednih oko pola milijuna kuna u utorak je u Remetincu završio Igor S., dok se za njegovim kompanjonima iz pljačke još traga.

Snimili ih mediji

Epilog je to, barem privremeni, spektakularne akcije policije koja se u ponedjeljak odvijala na Vukovarskoj aveniji u Zagrebu, kada je nekoliko policijskih automobila, s pripadnicima temeljne, ali i interventne policije presrelo bijeli kombi u kojem se nalazio plijen iz pljačke koja je ranije počinjena na području Maksimira. Tijekom te akcije, koju su snimili i mediji, nakon policijske potjere vozač kombija je napustio vozilo te se dao u bijeg, no ubrzo je uhićen, a radi se o spomenutome Igoru S. Međutim, dosad nije bilo poznato što je sve prethodilo akciji, odnosno otkud potječe plijen iz kombija koji je zaustavila policija. Naime, ranije toga jutra razbojnici su oteli dostavni kombi i njegova vozača, kojeg su kasnije pak pustili. Čitavu pljačku organizirao je nepoznati muškarac s nadimkom Aga, kojega policajci još pokušaju identificirati, a da bi došli do robe, Igor S., Aga i još jedan NN muškarac pripreme su počeli još u nedjelju navečer. Za to su posebno pripremili bijeli kombi kojem su bojom prepravili brojeve na tablicama. Riječ je o bijelom kombiju koji će dan kasnije, u ponedjeljak, policija presresti na Vukovarskoj, kada su i uhitili Igora S.

Ostavili vozača

U ponedjeljak oko 10 sati ujutro u Rendićevoj ulici pješke su krenuli u prepad te su dočekali dostavljača robe u obližnjoj trgovini. Natjerali su ga da legne na zemlju, zavezali ga, uzeli mu ključeve pa ga “spakirali” u njegov kombi. Zatim su ga odvezli do svog kombija koji ih je čekao parkiran i u koji su pretovarili stvari, ostavivši vozača. Tu su se pljačkaši razdvojili, a Igor S., koji je odvezao kombi, stigao je samo do Vukovarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:34