KOD HOTELA OMORIKA

DETALJNA REKONSTRUKCIJA DRAME NA MORU Kako je gliser bez kontrole uletio na plažu i pokosio mamu i dijete

 Screenshot

Samo nekoliko metara od crikveničkog hotela Omorika, na obližnjoj plaži, 22. lipnja oko 18 sati dogodila se nadasve neobična i teška pomorska nesreća u kojoj su sudjelovali gliser-gumenjak i turistički brod. Gumenjak je nakon nesreće nekontrolirano nastavio ploviti i nasukao se na obližnjoj plaži prepunoj kupača te je ozlijedio majku i dijete.

Nesreća se dogodila kad je gumenjak, kojim je kako neslužbeno doznajemo, upravljao zagrebački odvjetnik Hrvoje Lui (47), velikom brzinom naletio na drveni turistički brod Lord na kojem su se nalazile dvije osobe, vlasnik broda Dinko Car i njegova kći.

pomoć brodova Kako doznajemo, gumenjak je udario u pramac turističkog broda, a zbog siline udarca, vozač glisera pao je u more te izgubio svijest. Kako bi mu pružio pomoć, netom nakon sudara u more je skočio i vozač turističkog broda te mu cijelo vrijeme, do dolaska pomoći koju je zvala njegova kći, držao glavu iznad površine mora. Kako je izjavio za Novi list, skočio je u more čim je shvatio da je Lui ozlijeđen te kad je vidio da je počeo tonuti i da ne daje znakove života.

Kada je izvukao ozlijeđenog iz mora, rekao je Car, ozlijeđeni je došao svijesti te je počeo hroptati. U pomoć su odmah uskočila još tri turistička broda.

Međutim, prava drama odvijala se i na plaži podno crikveničkog hotela Omorika. Naime, silina udarca između dva plovila bila je tolika da je gumenjak nastavio nekontrolirano ploviti i nakon što je s njega pao vozač, te se nasukao na obližnjoj plaži, naletjevši na majku i dijete koji su se ondje nalazili.

Screenshot

Brojni očevici koji su se u tom trenutku našli na mjestu nesretnog događaja rekli su da je sve sličilo na scenu iz horor filma. Unesrećeni su prošli tek s lakšim ozljedama, iako je sve mogli završiti mnogo gore.

Naime, riječ je o plaži na kojoj se baš u predvečernjim satima, kad se nesreća i dogodila, kupa velik broj kupača, osobito djece, pa je ovaj događaj mogao uistinu imati puno veće posljedice.

lakše ozljede “Ukupno su ozlijeđene tri osobe, no srećom, riječ je o lakšim ozljedama koje su sanirane na poziciji nesreće te u riječkom KBC-u”, ističe se u priopćenju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Iz nadležnog ministarstva ističu i da je odmah nakon dojave o nesreći na teren izašla Lučka kapetanija Rijeka koja je, u suradnji s Pomorskom policijom, izvršila očevid kako bi se ustanovio razlog koji je doveo do sudara. Kako nam je potvrđeno iz nadležnog ministarstva, do objavljivanja ovog članka, riječka Lučka kapetanija je dovršila svoje izvide, no s obzirom na to da je u istragu uključena i Pomorska policija, službeni rezultati očevida još se čekaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:34