ROUTE 69 U PLOVANIJI

DJEVOJKE U PROZIRNIM MAJICAMA I TANGICAMA ZUJALE SU OKO GOSTIJU Internacionalna ekipa prostitutki u klubu bivšeg općinskog vijećnika

Sobe pune vibratora i drugih seksualnih pomagala, kutije sa stotinama kondoma, jacuzzi...
 Sergej Drechsler / Novi list / CROPIX, Srećko Niketić / CROPIX, Colourbox

Sobe pune vibratora i drugih seksualnih pomagala, kutije sa stotinama kondoma, jacuzzi, internacionalna ekipa prostitutki iz Češke, Srbije i drugih zemalja, 150 eura za sat seksa, 100 eura za pola sata, obavezna dva pića za minimalno 50 eura.

Sve su to detalji koji su isplivali na površinu tijekom suđenja petorki optuženoj za organiziranje prostitucije u noćnom klubu Route 69 u Plovaniji u Istri.

Na Županijskom sudu u Rijeci sudi se Bojanu Mladenoviću (43) iz Stare Baške na Krku, Zoranu Žicu (42) iz Punta na Krku, Željku Kovačeviću (44) iz Krka, Josipu Lukiću (40) iz Rijeke i Nenadu Kovačeviću (37), također iz Stare Baške. Prema USKOK-ovoj optužnici, glave operacije bili su Mladenović i Žic koji se terete i za kazneno djelo međunarodne prostitucije. Osim Hrvatica, oni su, kako je utvrđeno, vrbovali i poticali na pružanje seksualnih usluga djevojke iz inozemstva.

Mladenović je sa Žicom i Kovačevićem otvorio klub kao paravan za prostituciju. U sobama su “operirale” djevojke, a njihov dolazak iz inozemstva organiziran je u suradnji s grupom koja nije obuhvaćena optužnicom. Obećana im je zarada od 15.000 eura. Za vrbovanje djevojaka, njihovo odvođenje vozilima, osiguranje i prihvat korisnika seksualnih usluga bili su zaduženi, prema USKOK-ovoj optužnici, dvojica Kovačevića, Žic i Lukić. Ekipa koja se upustila u lukrativni biznis zarađivala je, prema optužnici, oko 300.000 kuna mjesečno. Ilegalne aktivnosti iza četiri zida trajale su od siječnja do kraja studenog 2009. godine, a suđenje je počelo u ožujku ove godine.

Šok na Krku

Slučaj je nakon uhićenja 2009. snažno odjeknuo na otoku Krku jer je Mladenović slovio za uglednog poduzetnika, ugostitelja koji je godinama vodio uspješan obiteljski pansion. Obnašao je svojevremeno i dužnost općinskog vijećnika, a potom čak i člana Općinskog poglavarstva.

Željko Kovačević zvani Deba, pak, bivši je policajac koji je prije više od deset godina udaljen iz službe zbog sumnji na trgovinu drogom. Poslije je rehabilitiran, no u policiju se više nije vraćao. U plovanijskom bordelu radio je kao konobar.

Nisu plesale oko šipke

U dosadašnjem tijeku suđenja nekoliko svjedoka govorilo je o svojim iskustvima u Route 69, znakovitog imena, a da se ne radi o noćnom klubu nego o prikrivenoj prostituciji dalo se zaključiti po oskudno odjevenim djevojkama u prozirnim majicama i tangama koje nisu plesale oko šipke već su, prema svjedočenjima, “zujale” okolo i nabacivale se gostima. Spominjali su se i talijanski gosti, kao i mogućnost “usluga” u obližnjem hotelu, za što je uz djevojke trebalo naručiti i šampanjac za 1000 do 1300 kuna.

Na ročištu održanom u utorak na Županijskom sudu u Rijeci pred sutkinjom Jesenkom Kovačić koja predsjeda sudskim vijećem svoj su iskaz iznijeli novi svjedoci. Jedan od posjetitelja ispričao je da je bio u klubu, ali nije primijetio da se tamo događa išta neobično, odnosno da se odvija ikakva prostitucija. Svjedočila je i djevojka koja je u Route 69 radila, ali taj dio suđenja bio je zatvoren za javnost. Novo je ročište zakazano za kraj studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:14