TRAGIČNA SMRT

DOBRA DUŠA SELA PREMINULA OD UBODA STRŠLJENA 'Oživljavali su našeg Iveka na sve moguće načine, ali naprosto nije išlo. Očito je bilo prekasno...'

Ilustracija
 CROPIX

Tragična smrt Ivana Pavušeka (39) kojeg je u srijedu ujutro ubo stršljen dok je bio u šumi šokirala je mještane Donjeg Hruševca na području Kravarskog.

Nesretni Pavušek bio je duša sela, a s njim je u vrijeme tragedije bio je susjed Stjepan S. (51), kojem je svakodnevno pomagao u sječi drva ne bi li si pokrpao sirotinjski kućni budžet. Upravo je Stjepan već polumrtvog Ivana na traktoru dovezao iz šume do sela gdje je pristigla Hitna pomoć, ali, na žalost, nakon polusatnog reanimiranja, nije mu bilo spasa.

- Kad je oko 10.30 sati Štef projurišao svojim traktorom po glavnoj ulici, nitko nije znao što se dogodilo. Toliko je brzo vozio da je izgledalo kao da će se kotači razletjeti, da bi 20 minuta nakon toga protutnjala Hitna. Sirene su nas digle na noge. Štef je iz šume na traktoru dovezao već polumrtvog Ivana.

Nastala je buka, neki su ljudi počeli zapomagati, valjda od šoka. Oživljavali su Iveka pola sata na sve moguće načine. Naprosto nije išlo. Očito je bilo prekasno. Svi smo u šoku. Je li doista uzrok smrti stršljen pokazat će obdukcija - priča za Jutarnji list Pavušekova prva susjeda.

Pavušek je, naime, živio sam. Bio je socijalni slučaj i stanovao je u kontejneru koji mu je u dvorištu, tik uz derutnu kuću koja je ostala nakon smrti njegovih roditelja, postavila Općina Kravarsko.

- Ivan je bio duša sela. Bedak koji je svima pomagao ne bi li imao topli obrok. Pa je tako sa Štefom svaki dan radio u šumi, a drva dalje ovaj preprodaje prekupcima koji ih prodaju po Zagrebu. Živio je od 800 kuna socijalne pomoći – priča mještanka Hruševca.

Zadnji slučaj uboda stršljena sa smrtnim ishodom datira od rujna prošle godine kada je 50-godišnji zadarski policajac u polju kraj Zemunika Donjeg preminuo. U okolici Zagreba 68-godišnjak je godinu prije, također u šumi, umro pred očima sina. A 2014. u spavaćoj sobi u kući u Malom Pogancu, stršljen je na spavanju ubo u venu 60-godišnjaka, a u srpnju 2013. odnio je život 33-godišnjaka iz Levanjske Varoši kod Đakova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:38