PUŠTENI NA SLOBODU

DORH PREKINUO ISTRAGU PROTIV SABLJE I VULETIĆA Nema nikakvih dokaza da su sudjelovali u krađi Hyundaija

Ilustracija
 Vlado Kos / Hanza Media

Nakon nešto više od dva mjeseca otkako su uhićeni zbog krađe Hyundaija vrijednoga oko 3000 eura u Ulici braće Cvijića na Knežiji, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo jučer je obustavilo istragu protiv Đorđa Vuletića (55), poznatoga iz postupka protiv tzv. zločinačke organizacije, te njegova prijatelja Tomislava Sablje (39) zbog navedene krađe.

Vuletić i Sabljo već su ranije pušteni iz pritvora, da bi jučer službeno protiv njih bio okončan i kazneni progon. Sabljin odvjetnik Andrej Ilić rekao nam je da će Sabljo tužiti državu zbog vremena provedenoga u pritvoru. Državno odvjetništvo zaključilo je, naime, da u ovome slučaju ne raspolaže dostatnom količinom dokaza. Jedini dokaz bila je snimka nadzorne kamere iz koje se vidi da su Vuletić i Sabljo prije krađe bili blizu auta, ali ne i da su ga odvezli. Obojica su osim zbog niza kaznenih postupaka koji su se vodili protiv njih poznati kao osobe dobroga imovinskog statusa, pa nije bilo jasno u čemu bi bio motiv da kradu vozilo od 3000 eura.

Krađa je još čudnija kada se zna da je Hyundai nađen šest dana nakon što su obojica uhićena, a bio je ostavljen u Donjem Vrapču, a unutrašnjost je bila je pošpricana vatrogasnom pjenom kako bi se uništili tragovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:11