MONSTRUM IZ VOJNIĆA

DORH 'Ubojici nismo prekršili prava. Njegove cipele su dokaz, a nismo mu mogli naći prikladne'

Dvostruko ubojstvo dogodilo se u subotu oko 22,25 sati ispred noćnog bara 'Heart' u Vojniću

KARLOVAC - Bošku Šapiću, osumnjičenom za subotnje ubojstvo dvojice mladića u Vojniću, nije povrijeđeno bilo koje pravo osumnjičenika, već mu je obuća uzeta kao dokaz u postupku, a pritvorski nadzornik pokušao mu je pronaći adekvatnu obuću za dovođenje na ispitivanje, ali nije uspio te mu je obuća dostavljena naknadno.

Priopćila je to danas županijska državna odvjetnica u Karlovcu Gordana Križanić vezano za medijske napise kako je 21-godišnji osumnjičeni dvostruki ubojica iz Topuskog na prvo ispitivanje "doveden bos".

"Danas smo zaprimili dopis Policijske uprave karlovačke, kojim nas obavještavaju da pritvorski nadzornik karlovačke PU nije povrijedio bilo koje pravo osumnjičenika (propisano Pravilnikom o prijemu i postupanju s uhićenikom i pritvorenikom te o evidenciji pritvorenika u pritvorskoj policijskoj jedinici) niti mu je to bila namjera.

BOŠKO (21) JE OSUMNJIČEN ZA TEŠKO UBOJSTVO Monstrumu prijeti i do 40 godina zatvora

Obuća je od Boška Šapića oduzeta kao dokaz u postupku, a do trenutka dovođenja na prvo ispitivanje u zakonom propisanom roku, pritvorski nadzornik je pokušao pronađi adekvatnu obuću u kojoj bi uhićenik bio doveden na prvo ispitivanje, ali u tome nije uspio, već mu je obuća dostavljena tijekom daljnjeg postupka", navodi županijska državna odvjetnica Križanić, koja je, nakon medijskih napisa, zatražila pojašnjenje od pritvorskog nadzornika PU karlovačke.

Odvjetnik osumnjičenog Šapića, Mario Jutt, navodi kako je sudac istrage Ivan Perković naložio policiji da se „odmah pribavi adekvatna obuća“ što su djelatnici PU karlovačke i učinili te uz nove cipele donijeli i nove čarape.

Pojasnio je kako je njegovom branjeniku „izuzeta odjeća i obuća za potrebe vještačenja, što je normalno u takvom slučaju“, te kako je policija otišla do njegove obitelji uzeti drugu odjeću, no netko je zaboravio na obuću.

Odvjetnik Jutt je također rekao kako se njegov branjenik branio šutnjom, jer su tako zajedno odlučili.

FOTO: FATALNA VICKEY 'Alvin |mi je umro na rukama... Htio |mi je nešto reći, ali nije uspio'

Na okolnost da je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo kazneno djelo preinačilo s "ubojstva" u "teško ubojstvo" Jutt je najavio prigovor.

Kvalifikacija teško ubojstvo podrazumijeva ubojstvo "iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda", za što je predviđena kazna zatvora od 21 do 40 godina.

"Kada bude podignuta optužnica uložit ćemo prigovor na kvalifikaciju djela jer ima elemenata za prigovor", kazao je Šapićev odvjetnik Jutt.

Dodao je da ovih dana slijede ispitivanja svjedoka i vještaka, a čeka se i nalaz vještačenja odjeće i drugih predmeta iz Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Inače, osumnjičenom dvostrukom ubojici Bošku Šapiću sudac istrage Ivan Perković odredio je jednomjesečni istražni zatvor.

Dvostruko ubojstvo dogodilo se u subotu oko 22,25 sati ispred noćnog bara "Heart" u Vojniću, kada je 21-godišnji Šapić nožem usmrtio 20-godišnjeg Dejana Vučkovića i 23-godišnjeg Alvina Horvatića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:42