LJETNA RAZGLEDNICA

'DRAGI MARKO, DOĐI I ZAPLOVI S NAMA NA PUTOVANJE KOJE NIKADA NEĆEŠ ZABORAVITI' Duhovito društvo iz MUP-a preko razglednice pozvalo ubojicu da se preda

 
 MUP

Policije diljem Europe šalju ljetne razglednice opasnim kriminalcima u bijegu iako su im njihove adrese nepoznate. Dokazano je da su turističke destinacije zapravo popularna mjesta za skrivanje od represivnog aparata pa je tako i hrvatski MUP odaslao svoju razglednicu u bijeli svijet, i to 53-godišnjem Marku Nikoliću zvanom Markoniju, jednom od dugovječnijih lica s tjeralice, inače osuđenom za pomaganje u ubojstvu Vjeke Sliška 2001. godine u centru Zagreba.

"Dragi Marko, nedostaješ vodama Jadranskog mora. Dođi i zaplovi s nama na putovanje koje nikada nećeš zaboraviti. Srdačno, policija" - stoji na veseloj MUP-ovoj razglednici objavljenoj na stranici Europe's most wanted fugitives, na kojoj su nacrtane jedrilice, plavo more, lisice te licitarsko srce. Uz sve to je i dobro poznata Nikolićeva fotografija iz davnina.

Podsjetimo, Nikoliću je osuđujuća presuda na 15 godina zatvora na zagrebačkom Županijskom sudu izrečena u odsutnosti, a prema nekim informacijama navodno se već duže vrijeme skriva u Južnoj Americi.

Policije raznih zemalja oglasile su se u istom, komičnom obliku, a naziv ove ljetne akcije upućene europskim najtraženijim licima s tjeralica je ujedno i direktan poziv bjeguncima: "Policija želi da se ovoga ljeta vratite kućama".

Inače, Agencije za provedbu zakona diljem Europe, preko Europske mreže aktivnih jedinica za traganje za bjeguncima (ENFAST) i Europola, traže pomoć građana u traganju za najtraženijim europskim bjeguncima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:49