UNIŠTENO VOZILO

DRUGI PUT U MANJE OD MJESEC DANA ZAPALJEN AUTO POZNATOG HRVATSKOG TRENERA Ima li Tomislava Ivkovića netko na piku?

 Tea Cimas / EPH

Točno 19 dana otkad je bivšem treneru Lokomotive Tomislavu Ivkoviću u garažnom dijelu ispod stambene zgrade na zagrebačkom Oboju zapaljen VW Passat, koji je inače koristila njegova bivša supruga Tihana Zrnić, na istoj lokaciji u srijedu oko 18 sati opet su stigli vatrogasci i policija.

Razlog je nova vatrena stihija koja je uništila Ford Focus u vlasništvu jednog poduzeća, a vozilo inače koristi Ivković. Požar se ujedno proširio i na susjedno parkirani Peugeot 206 koji je totalno izgorio te na terenac Hyundai. Vatrogasci su promptno reagirali i brzo ugasili vatru no šteta je, baš kao i prvi puta, ogromna.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja ozlijeđenih osoba nema, a točan uzrok izbijanja požara doznat će se sutra kada će biti obavljen očevid.

U ulicu se opet uvukao strah i nelagoda.

Je li to netko dosta ima na 'piku' Ivkovića, ili je u pitanju pak piroman poremećenog uma koji iz čiste obijesti unosi nemir u njegovu obitelj, nije poznato. Podsjetimo da je nakon prvog podmetnutog požara 4. ožujka Ivković za Jutarnji list naglasio kako "nema putra na glavi i da spava mirno".

- Taj auto ne vozim već četiri godine, a u tom stanu nisam već šest mjeseci jer živim na drugoj adresi. Da vatrogasci nisu brzo sve pogasili, bilo bi i mrtvih. Tihana je bila sama kod kuće jer su naša djeca tu večer bila sa mnom. Rolete su joj bile spuštene, ali je čula motor pod prozorom. Čitala je knjigu, motor je otišao i najednom su se zaredale eksplozije. Pucale su gume. Požar se začas rasplamsao pa je istrčala bosa iz stana sa psom i zvala me. Došao sam za pet minuta. I susjedi i ja zvali smo vatrogasce koji su stigli začas. I svaka im pohvala na brzoj reakciji jer da su došli pet minuta kasnije, bilo bi i mrtvih - priča za Jutarnji list nogometni trener Tomislav Ivković, ističući kako mu je motiv paleža nepoznat. Spava mirno, kaže, jer nema putra na glavi, baš kao ni Tihana Zrnić.

Garaža u kojoj je bio Passat nalazi se točno ispod njihove terase pa je vatra sukljajući u zrak, osim susjednih garaža i automobila, oštetila i terasu. Nisu bili pošteđeni ni susjedi kat iznad, a uništena fasada zaprepašćuje prolaznike.

- Mogla je planuti cijela zgrada. Sreća da je Passat na diesel pa nije eksplodiralo. Bio je to prizor poput onih strahota u Libanonu. Da je meni netko htio nešto poručiti i da me pratio, onda bi valjda i znao da više ne stanujem na toj adresi. Garaže nikad ne zaključavamo. Siguran smo kvart i svi stanari su u redu, dobri ljudi. Prijetnje primali nismo niti nam je itko dao naslutiti da mu na neki način smetamo - pojanio je još Ivković te je mišljenja da je meta možda bio, ipak, netko drugi u susjedstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:04