PRIVELI OSUMNJIČENOG

EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST MAJKE MONSTRUMA IZ SLAVONSKOG BRODA 'Reže si ruke, pije, krade, čak je i oca gađao kamenjem...'

Što da kažem. Prije pet mjeseci se oženio i čeka dijete.  Već je zatražio razvod jer sumnja da dijete nije njegovo, rekla je majka osumnjičenog
 CROPIX

Za Milana Mitrovića (30), više puta kazneno prijavljenog lopova sklonog alkoholu, ljudski život ne vrijedi apsolutno ništa. Zbog manje od tisuću kuna, jer se više novca nije uspio domoći, besramno je ugasio živote dvojice “dobrih duhova Broda” Marinka Tomića (49) i Luke Ćosića (80).

Dok se obitelji ubijenih muškaraca pripremaju za posljednji oproštaj, Mitrović se suočio s kaznenom prijavom za dvostruko ubojstvo iz koristoljublja te mu je određen jednomjesečni pritvor. Njegovi roditelji ne mogu doći k sebi od srama i šoka. Često je stvarao probleme pa su ga na proljeće zamolili da se prizemlji, smatrajući da mu, zbog recidivizma i lošeg ophođenja, nije mjesto u domu u rubnom dijelu Slavonskog Broda u kojem je živio s još troje maloljetne braće.

- Da kažem da mi je svejedno, lagala bih. Ja sam mu majka. Ali opet, ako je doista ubio dvije osobe, trebao je ubiti i sebe! Sram ga može biti. Meni je žao obitelji stradalih muškaraca, ali ne i moga sina. On ne prestaje krasti i piti. Išla sam jednom u Požegu u zatvor gdje je bio nekoliko godina i to mi je bilo previše. A sada, ako se mene pita, neka slobodno trune u zatvoru, ali u posjet mu neću ići. Kad se napuši trave i popije alkohola, on nije svoj. Reže si ruke i takav izbezumljen hoda po gradu, a ima epilepsiju. Voli lagati pa je slagao i da smo ga izbacili iz kuće.

Dizao ruku na oca

Prije pet mjeseci oženio se jednom Anom. Ona je trudna, a nedavno sam doznala da je zatražio razvod jer misli da on nije otac. I tu laže, bježi od odgovornosti. Ima 30 godina, a ne zna što je život - priča za Jutarnji list s knedlom u grlu Nevenka Mitrović, majka osumnjičenog, napominjući pritom da sina od ljetos nije vidjela, a nije bila ni na svadbi.

Roditeljski dom Milan Mitrović je napustio nakon što je njegova majka pozvala policiju, i to kada je na bolesnog oca digao ruku.

- Moj je suprug od dana kad su kod nas bile poplave teško bolestan. Pogodilo ga je sve to pa je dobio infarkt. A sin ga je gađao kamenjem u glavu. Zamislite! Morala sam zvati policiju jer je nasilje tu večer izmaklo kontroli. Nemoguće je u takvom okruženju odgajati troje maloljetne djece. Milan još ima dvojicu starije braće od kojih jedan živi u Njemačkoj, a drugi brat Kosta je u zatvoru jer je također krao umjesto da radi. Nakon pronalaska dva leša u gradu, policija je Milana došla tražiti kod kuće. Nisam znala gdje je, ali sam im predala jednu vrećicu punu njegove odjeće koju je poskrivećki ostavio u stražnjem dijelu kuće - zaključuje ogorčeno ubojičina majka. Za posjet obiteljima Tomić i Ćosić kaže da nema snage, ali dodaje da će ići na sprovod kako bi se poklonila žrtvama svoga sina te im izrazila sućut.

Nakon Mitrovićeva uhićenja Slavonski Brod je odahnuo. Pritisnut dokazima koji su istražitelji prikupili na mjestu svirepih ubojstava kao i pronađena zakrvavljena odjeća u dvorištu njegove majke, bili su dovoljni da se riješi misterij dvostruke smrti u inače mirnom mjestu. Kako doznajemo, Tomić je 21. listopada kao socijalni slučaj dobio 800 kuna socijalne pomoći. Tog datuma svakog mjeseca rješava dugove i priušti si bon za mobitel. Odvoji novac i za poroke poput duhana i nekoliko litara žestice, posebice šljivovice koju je znao kupovati od umirovljenog 80-godišnjeg Ćosića.

Ubod u srce

Tijekom dana navodno je sreo Mitrovića te su otišli po tzv. šećerušu kod Ćosića. Druženje je okončano u sitne sate u Tomićevoj straćari ubodom oštrim predmetom ravno u srce pa je nesretnik iskrvario, a Mitrović je njegovo tijelo prekrio daskama, dekama i inventarom koji je pronašao u kućici. Ujedno je Tomiću ukrao preostalih par stotina kuna socijale te mobitel, a za sobom je bešćutni ubojica zaključao vrata. Nakon kraćeg primirja, Mitrović je 24. listopada oko 13 sati otišao i do Ćosića. Pod izlikom da kupuje rakiju, ušao mu je u dvorište gdje je nastala borba za goli život. Prvo je rastrojeni nasilnik Ćosića dva puta ubo u potiljak nakon čega je pao na tlo gdje ga je nastavio ubadati još najmanje 15 puta u prsni koš. Potom je iz kuće uzeo nešto novca i bankovnu karticu, a Ćosića je, također, zaključao u kući. Sredstvo kojim je počinio dvostruko ubojstvo još nije nađeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:26