DRAMA

FILMSKA POTJERA NA ŽITNJAKU Posudio kombi za selidbu pa u gluho doba noći bježao od policije

 Željko Puhovski / CROPIX

Jurnjava kao u filmovima, škripa kočnica, policijske sirene pet vozila i navodna pucnjava uznemirili su u subotu nešto prije četiri sata ujutro stanovnike zagrebačkog Žitnjaka, točnije II. odvojka, gdje je u jednu od slijepih uličica u bijegu od policije “zalutao” bijeli kombi Iveco.

Što je s vozačem, je li bio sam u autu i u kakvom je kriminalnom djelu zatečen, zbog čega se dao u bijeg u gluho doba noći, rasvijetlit će kriminalistička istraga. Lokalno stanovništvo čulo je dva pucnja, no iz PU zagrebačke ističu da pucnjave nije bilo ni s jedne strane.

Kako doznajemo, vozilo je u vlasništvu ugostitelja Bore Majkića, vlasnika lokala Žuti patak iz Dubrave, koji je u petak navečer posudio kombi gostu lokala Anti L. a koji mu ga je trebao vratiti u subotu ujutro oko 10 sati. No umjesto da u dogovoreno vrijeme Ante L. ugostitelju vrati kombi, Majkić je dobio poziv novinara Jutarnjeg lista nakon što su u rano subotnje jutro već razgovarali sa zaprepaštenim mještanima Žitnjaka u čijoj je uličici, uz šumarak, kombi blokirala policija. Ugostitelj Majkić ostao je neugodno iznenađen.

- Zar opet? Ante L. je gost mog lokala. Prije par dana me zamolio da mu posudim kombi jer mora prevesti neki namještaj. Rekao je da se treba seliti, a ima dvoje djece. Pristao sam pa me u petak navečer nazvao: ‘Ajde molim te, večeras mi treba kombi za selidbu’. Rekao sam mu da dođe do kafića u Dubravi. Došao je oko 20 sati s prijateljem i obojica su sjeli u kombi. Rekao sam da mi kombi moraju vratiti do 10 sati najkasnije jer imam dostavu drvenog ugljena za Milano. Osim što sam ugostitelj, imam i svoj OPG jer opskrbljujem restorane ugljenom - govori ogorčeno za Jutarnji list ugostitelj Boro Majkić, koji je zbog Ante L. već imao neugodnosti. Svojedobno ga je Ante tražio da mu posudi kombi pa je po njega morao sam otići u PP Črnomerec.

- Da, Ante je već bio u zatvoru. Ne znam zbog čega. A taj put kad je uhvaćen s mojim kombijem tvrdio je da nije kriv. Nisam pitao detalje. On je gost moga lokala i ne petljam se u privatne stvari. Često znam ljudima posuditi kombi ako im treba. Stvarno sam ljut, čekam cijelo jutro da mi vrati kombi, a vi mi velite da ga je ‘zaplijenila’ policija - zaključuje Majkić.

Doznajemo da je kombi korišten za krađu, a policija će ga držati pod nadzorom sve dok sud ne izda nalog za njegov pretres.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:18