OČEVID TRAJE, UZROK PLIN?

FOTO: EKSPLOZIJA U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA Nakon snažne detonacije urušila se kuća s više stanova, jedna osoba mrtva, nekoliko ozlijeđenih

 Željko Hajdinjak / CROPIX

Jedna je osoba poginula, a nekoliko ih je ozlijeđeno u eksploziji koja se u ponedjeljak poslijepodne dogodila u višestambenoj kući u Ulici braće Radić u Varaždinskim Toplicama.

Uslijed eksplozije, do koje je najvjerojatnije došlo djelovanjem plina, gotovo se cijela kuća urušila na ulicu, a poginuo je najvjerojatnije misteriozni muškarac koji se nedavno doselio u Varaždinske Toplice. Policija ne isključuje mogućnost da je eksplozija uzrokovana namjerno no točan uzrok bit će utvrđen očevidom.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici i vatrogasci koji su osigurali područje te stručnjaci iz tvrtke koja se bavi distribucijom plina kako bi spriječili curenje plina i eventualne požare i nove eksplozije.

Do eksplozije je došlo u prizemnom stanu spomenute kuće u koji se, kako su nam rekli susjedi, nedavno doselio muškarac koji je najvjerojatnije i poginuo u eksploziji.

- Stan je već jedno vrijeme na prodaju, a prije nekih mjesec dana u njega se uselio jedan muškarac kojeg zapravo nitko ne poznaje. Ne znamo od kuda je stigao i je li stan kupio ili iznajmio ali najvjerojatnije je on poginuo u eksploziji - ističu susjedi među kojima se proširila i priča da je spomenuti muškarac sam uzrokovao eksploziju plina, odnosno da je moguće da se radi o samoubojstvu.

Srećom, u trenutku kada se eksplozija dogodila, u stanu na prvom katu u kojem živi jedna obitelj, nikoga nije bilo kod kuće. U eksploziji je ozlijeđeno nekoliko susjeda koji su, prema neslužbenim informacijama, zadobili lakše ozljede.

Točan uzrok i okolnosti eksplozije bit će utvrđeni očevidom.

- Za sada imamo saznanja da je nekoliko osoba ozlijeđeno i jedna osoba smrtno stradala. Uzrok tragedije znat će se nakon očevida koji je počeo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja. Informacija je da se radi o eksploziji plina i djelatnici Termoplina su osigurali da se ne dogodi požar ili slično, rekao je zamjenik glasnogovornice PU varaždinske Matko Murić dodavši da o ostalome ne može govoriti jer je očevid u tijeku.

Susjedi govore da je stanar prijetio da će dići 'sve u zrak' i pustio plin. Policija to nije željela ni potvrditi ni opovrgnuti.

- Gledala sam televiziju kad je nekaj strašno grunulo! Popucala su mi stakla na prozoru u kuhinji. Ne znam kaj se desilo, nitko mi ništa neće govoriti. Ulica nam je zatvorena, u strašnom sam šoku i sva se tresem - rekla je susjeda nastradalih koja je čula eksploziju.

- Eksplozija je strašno odjeknula, čulo se u cijelim Toplicama. Srećom da u trenu eksplozije nije bilo ljudi u neposrednoj blizini - istaknuo je još jedan Topličanac za Varaždinski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:13