EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

FOTO: KAKO JE IZGLEDALA SAČEKUŠA ZA ZDRAVKA MAMIĆA Ovo je mjesto na kojem su se skrivali napadači prije nego su otvorili paljbu na savjetnika Dinama

 
Pogled iz grma iz kojeg su pucali napadači na Zdravka Mamića. Jasno se vidi spomen-ploča Mamićevog oca.
 Mario Pušić / HANZA MEDIA

Napadači koji su izvršili atentat na savjetnika GNK Dinama Zdravka Mamića pripremili su zasjedu u grmu koji su pokrili s ovećom granom, otkrile su fotografije našeg reportera s mjesta događaja.

Sam napad dogodio se u utorak prijepodne u okolici Tomislavgrada, u zaseoku Vidovići u Zidinama, pored spomen-ploče na mjestu gdje je Mamićev otac preminuo od srčanog odara.

Mario Pušić / HANZA MEDIA
Pogled iz grma iz kojeg su pucali napadači na Zdravka Mamića. Jasno se vidi spomen-ploča Mamićevog oca.

Kao što se vidi na fotografiji, koju je zabilježio reporter Jutarnjeg Mario Pušić, napadači su čekali skriveni u grmu s kojeg se pruža dobar pogled na spomen-ploču Mamićevog oca. Kako bi se dodatno zaklonili od pogleda, grm su prekrili i velikom granom.

Mario Pušić / HANZA MEDIA
Grana kojom su napadači dodatno zamaskirali grm iz kojeg su pucali.

Čim je Mamić izašao iz automobila, napadači su uputili više hitaca u njegovom smjeru, od kojih ga je jedan pogodio u nogu, usljed čega je smjesta pao.

Ubrzo nakon prvog saniranja rane, Mamić se protiv upute liječnika zaputio prema Zagrebu, gdje se prijavio u Kliničku bolnicu Sveti Duh.

Zdravko Mamić svake godine posjećuje spomen-ploču svojeg oca na godišnjicu njegove smrti, te na tom mjestu ostavi i cvijeće, zbog čega su napadači vjerojatno znali gdje ga i kada mogu očekivati.

Mario Pušić / HANZA MEDIA
Spomen-ploča Josipa Mamića, oca Zdravka Mamića.

- Sigurno su ga čekali par dana, to je bilo planirano, znali su da će se pojaviti, rekao je rođak Miro Mamić koji je svjedočio napadu.

- Čim su pucali, pobjegli su, tamo je šumski put kojim se može motorom, pa čak i autom ići do zaseoka Šapine, objasnio je Miro Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:23