HODNIK JE BIO POPRSKAN KRVLJU

FOTO Novi detalji u istrazi ubojstva u Španskom: Tomislav je zbog vjere odbio poligraf!

Prema najnovijim informacijama, u istrazi oko ubojstva Hrvoja Turibaka nedvojbeno je utvrđeno da se ubojstvo nije dogodilo u sobi, na mjestu gdje je pronađeno njegovo mrtvo tijelo.

FOTOGALERIJA - Sprovod Hrvoja Turibaka

Vještaci su potvrdili da pronađeni tragovi jasno ukazuju da je ubojica premjestio tijelo žrtve. Naime, najviše tragova krvi pronađeno je u hodniku stana, gdje su krvlju uprskani zidovi, ormar, pod. S druge strane, u sobi gdje je zatečeno tijelo Hrvoja Turibaka, primjerice, na stolu pored kojega se nalazio, nije bilo ni kapi krvi.

FOTO Istraga zločina tapka u mjestu: Krije li računalo tajnu ubojstva u Španskom?

I tragovi sljevanja krvi govore u prilog tome da je tijelo premiješteno. To uvelike otežava posao istražiteljima jer bi, da do premještanja nije došlo, puno lakše mogli rekonstruirati dinamiku tragičnog događaja, te donijeti zaključke ne samo o položaju žrtve, već i o počinitelju, možda i o njegovoj fizionomiji.

U međuvremenu je postalo upitno je li trag pronađen u krvi pored tijela žrtve uistinu trag šlape, kako se početno pretpostavljalo. Stručnjaci provjeravaju radi li se možda o otisku koljena, dakle, tragu koji je napadač ostavio oslanjajući se na pod pri premještanju tijela.

To bi, prema trenutnim informacijama, mogao biti jedini trag kojega je ubojica ostavio u stanu.

I dok policija brata žrtve Tomislava Turibaka i dalje smatraju glavnim osumnjičenikom, zanimljvio je da pregledom njegove odjeće i cijelog tijela nije pronađen niti jedan kontaktni trag koji bi upućivao na to da se on sukobio s Hrvojem. Jedini trag krvi Tomislav Turibak imao je na prstima, kojima je, kako je odmah nakon događaja i ispričao policajcima, po pronalasku brata, na njegovu vratu provjerio ima li puls.

INFOGRAFIKA - Dvije verzije ubojstva: Tomislav protiv policije

Niti jedne kapi krvi, osim njegove na njegovim rolama, nisu pronađene pregledom mlađeg brata. Ni trag kože, vlas kose...

FOTO Tisuću ljudi je plakalo za Hrvojem: Tomislav od tuge nije mogao hodati

Što je istraga dalje odmicala utvrđivano je sve više činjenica koje su potvrđivale izjavu Tomislava Turibaka, a istovremeno su padali “argumenti” na kojima je policija temeljila svoje sumnje u njega. Razvodnila se i teorija da površinsku ozljedu na nozi nije mogao zadobiti padom za vrijeme rolanja, jer je vještak potvrdio da je to itekako moguće.

Više nije jasno niti je li Hrvoja Turibaka ubio ljevak ili dešnjak, jer se zbog premještanja tijela teško može decidirano reći, je li ga napadač možda obuhvatio s leđa i zadao mu smrtonosne ozljede, a pitanje je i kako je držao nož, koji nije ni pronađen. Osim toga, Tomislav Turibak jest ljevak, ali se, kako su potvrdili ispitani svjedoci, jednako dobro služio s obje ruke.

Od trenutka uhićenja, Tomislav se odlučio braniti šutnjom. Nije više želio razgovarati s policijom i opisivati im do u detalje što je radio kritičnoga dana. To je očigledno povećalo sumnje policije da imaju pravog počinitelja.

Kako doznajemo, odmah po uhićenju zamolio je policajce da ga odvedu do Kamenitih vrata na Gornji Grad. Izišli su mu u susret i odveli ga da se pomoli. Sve je jasnije da je vjera ne samo za Tomislava Turibaka, nego i za cijelu njegovu obitelj bila na prvom mjestu. Navodno su imali toliko specifičan pristup prema pobožnosti da mnogi to nisu mogli razumjeti.

Vjera je, kako doznajemo, bila presudna i što Tomislav nije pristao na poligrafsko testiranje. Navodno se najprije nije tome protivio, ali je, nakon što mu je policija u uvodu ispitivanja spomenula vjeru, naglo prekinuo suradnju i rekao da testiranje ne dolazi u obzir.

Njegovo neuobičajeno ponašanje u policiji, kao i činjenica da je po odlasku roditelja ostao s bratom u stanu, te prijavio pronalazak njegova mrtvog tijela, očito su jedini “dokazi” koje policija ima protiv njega. Usto, druge osobe bliske žrtvi ne dolaze u obzir kao osumnjičenici jer je utvrđeno da su bili na drugim lokacijama u kritičnom razdoblju kada je Hrvoje ubijen.

No, treba pričekati rezultate analize niza drugih izuzetih tragova iz stana u Gervaisovoj ulici, kao i pretrage kontejnera smeća i cijele okolice, te preglede daljnjih kamera video nadzora iz tog dijela grada. Do tada ubojstvo Hrvoja Turibaka ostaje obavijeno velikim velom tajne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:47