NOVE INFORMACIJE O TRAGEDIJI KOD ŠIBENIKA

FOTO: OTIŠLI ZAJEDNO U SMRT Hodali prugom sa slušalicama, nisu čuli upozorenja iz vlaka

Nikolina Gogić (17) i Gabrijel Marin (20) na mjestu su izgubili živote pri naletu putničkog vlaka
 Nikša Stipaničev/CROPIX; Facebook

ŠIBENIK - Nikolina Gogić (17) i Gabrijel Marin (20) na mjestu su izgubili živote pri naletu putničkog vlaka na pruzi u Ražinama kod Šibenika u ponedjeljak u 22.27 sati. Jedno je tijelo pronađeno ispod nadvožnjaka, a drugo oko 15 metara prema željezničkoj postaji na Ražinama.

Tragedija je zavila u crno dvije obitelji, Gabrijelovu iz Konavala i Nikolininu, koja živi u Ražinama, nedalako od mjesta nesreće, a doselili su iz BiH.

Prema dosad prikupljenim informacijama, radi se o nesretnom slučaju. Dvoje zaljubljenih hodali su prugom sa slušalicama u ušima, slušajući glazbu iz mobitela.

Strojovođa vlaka, 28-godišnjak iz Perkovića pokušaj je zaustaviti jureću kompoziciju, no uzalud je signalizirao i kočio. Jedna od žrtava stradala je na nadvožnjaku, dok je drugo tijelo nađeno 15-ak metara iza nadvožnjaka, u smjeru kolodvora Ražine. Na tom predjelu Ražinci često hodaju prugom, posebno mladi kojima je to najblaži put za trgovački centar Dalmare, tamošnje kino, kafiće i restorane.

Na terenu su nakon dojave o tragediji bili dežurni državni odvjetnik i vještak za željeznički promet koji su sa desetak istražitelja pokušali utvrditi što se dogodilo. Policija navodi samo kako je mladi par poginuo šetajući prugom.

Tragično stradala 17-godišnja Nikolina Gogić učenica je drugog razreda Srednje medicinske škole u Šibeniku. Stanovala je u lijepoj obiteljskoj kući podignutoj u šibenskoj gradskoj četvrti Ražine u ulici A. G. Matoša. Njezin otac se u Šibenik doselio prije 30 godina iz mjesta Teslić u BiH.

Božićne i novogodišnje blagdane Nikini roditelji proveli su u Vukovaru, te ih je netom po povratko zatekla najtužnija vijest. Shrvani su od boli i premda su danas kuću žalosti pohodili njihovi prijatelji s izrazima duboke sućuti, roditelji stradale Nike još uvijek nisu svjesni što im se dogodilo i doslovno su nijemi u boli i nemogućnosti da iznađu načina da mlađoj Nikinoj sestri koja pohađa tek dugi razred osnovne škole priopće i uvjere je u nenadoknadiv gubitak svoje starije sestre.

Na svojim Facebook profilima tragično stradali mladi par izgledali su sretno i prema posljednjim statusima i komentarima često su zajedno odlazili u obližnji centar Dalmare i tamošnji Cinestar.

Na žalost, većina mladih pa čak i starijih iz naselja Ražine koji nemaju automobil kada želi prijeći na drugu stranu tamošnje Jadranske ceste ka trgovačkim centrima,obično krati put poprijeko preko ranžirnog kolodvora. Na sličan način posljednji put prije nepune pola godine na skoro istom mjestu također je smrtno stradao mladić iz Šibenika.

Kako doznajemo iz izvora bliskih HŽ-u, stradavanje dvoje mladih 28-godišnji strojovođa iz Perkovića, za kojega njegovi nadređeni i kolege imaju samo riječi hvale, tragični događaj primio je iznimno emotivno usprkos tome što je dao sve od sebe da zvučnim i svjetlosnim signalima upozori, te naglim kočenjem ublaži ili zaustavi vlak kojim je upravljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:03