DRAMA

FOTO: OTKRIVAMO DETALJE PUCNJAVE U POREČU 'Sukob je počeo večer ranije tučnjavom, a oružani obračun je bio odmazda poznate zlatarske obitelji'

 Hanza media

U podne je u centru Poreča, na rivi pokraj carinskog gata prepunoj turista i domaćih, došlo do pucnjave i tučnjave između nekoliko muškaraca. U tom je sukobu jedna osoba ozlijeđena, a odmah je stigla policija koja je obavljala očevid.

Na mjestu sukoba nije bilo vidljivih tragova krvi, samo dva para natikača i komad željeza, a pucano je iz plinskog pištolja. Ozlijeđeni je muškarac, koji je navodno upucan u nogu, prevezen u pulsku Opću bolnicu. U Poreču se moglo čuti da je riječ o zaštitaru jedne zaštitarske službe iz Zagreba koji je navodno večer prije s kolegama u porečkom noćnom klubu istukao mladog albanskog vlasnika ugostiteljskog objekta General Lounge Adriana Bisakua. Za odmazdu, sljedeći dan su se Adrianov otac i dvojica braće, poznata zlatarska obitelj, navodno s njim obračunali. Poslije su se predali policiji.

No, u zaštitarskoj kući i samom klubu opovrgavaju da se prethodnu noć dogodilo bilo što sporno te navode da obračun nema nikakve veze s tom zaštitarskom kućom.

U istarskoj policiji nisu iznijeli detalje kako je do sukoba došlo, niti su otkrili identitete osoba koje su bile upletene. Navodno su nekoliko osoba odveli u stanicu na ispitivanje.

- Policija je u 12.08 sati primila dojavu da je na porečkoj rivi došlo do fizičkog sukoba više osoba uz uporabu vatrenog oružja. Prema prvim informacijama, jedna je osoba ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Pula. Na mjestu događaja policijski službenici obavljaju očevid i poduzimaju druge mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja - rekli su u Policijskoj upravi istarskoj i najavili da će sutra dati konkretnije informacije javnosti.

Ovaj je događaj uznemirio turiste i domaće kojima je riva omiljeno šetalište, pa su u strahu pobjegli u kafiće, restorane i hotele. Ipak, ubrzo nakon incidenta i dolaska policije na teren situacija se normalizirala te su se šetači vratili na rivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 15:39