STRAŠAN ZLOČIN

FOTO: OVO JE MLADIĆ KOJI JE BRUTALNO USMRTIO MAJKU Templarski vitez iz zagorskog seoca na povratku sa službenog puta potpuno se promijenio...

Mladić se potpuno  promijenio nakon što se vratio s puta iz Makedonije. Šutio je i tupo gledao u prazno
 Ranko Šuvar / Hanza Media, Privatni album

Donji Čemehovec, seoce u općini Dubravica u rubnom dijelu Zagrebačke županije i uz samu slovensku granicu, potresao je zločin zbog kojeg se svi žitelji, kako su nam sami rekli, okrivljuju.

Što je natjeralo Marija Masnjaka, 30-godišnjeg računovođu i templarskog viteza, da u srijedu nešto prije podneva ugasi život 49-godišnje majke Anice, nije poznato. Ubio ju je na bešćutan način u obiteljskoj kući u Ulici Sutlanske doline. Prizoru beživotnog tijela svjedočili su djelatnici Hitne pomoći koji su se prvi odazvali na mjesto intervencije, no spasa nesretnoj ženi nije bilo pa je ubrzo pristigla i policija koja je Masnjaka privela na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ubio majku. Jedina sreća u toj neopisivoj tragediji je da Marijeva 12-godišnja sestra, koju je vlastiti brat učinio siročetom, u vrijeme zločina nije bila kod kuće nego u školi.

Zaljubio se

- Kad se Marijo nedavno vratio sa službenog puta iz Makedonije, svima nam je bio čudan. Nije to bio onaj veseo i pametan dečko, nego čovjek kojeg nismo poznavali. Šutljiv i tupog pogleda. Vrtio je svoj film i sve nas redom ignorirao. Molili smo ga da ide doktoru jer nije normalno da netko po cijele dane gleda u prazno i ne komunicira. I otišao je pa mu je pripisao neke lijekove. Mislim da je jedan dan proveo u Vrapču. Njegova majka se nije žalila na njega. Bilo joj je žao kad joj je znao reći da bi rado imao malo više vremena za sebe jer je vječito bio prezaposlen. Aktivirao se na sve strane, radio je i za firmu koja popravlja medicinske aparate.

Privatni album

Tražio i oružje

Čak se kandidirao kao član HDZ-a za Vijeće Mjesnog odbora - rekla je suznih očiju jedna od susjeda i istaknula da su svi “skupa trebali biti mnogo odlučniji i smjestiti ga na psihijatriju”. No, svjesni su da bi, možda, zločin time bio samo odgođen za neko drugo vrijeme.

- U mjestu ga već neko vrijeme nismo vidjeli. Rekli su nam da se u Makedoniji zaljubio do ušiju u jednu tamošnju djevojku. Je li ona bila okidač da se vrati do te mjere povučen da ubije majku, tko će znati. Kad smo čuli da je prije nekoliko godina prisegnuo templarima, zinuli smo. Pokazivao nam je slike s viteške prisege stavljanja templarskog križa. Kad smo ga pitali što će mu još na sve i to, rekao je da mu je to za gušt. Nedavno je odlučio biti i profesionalni lovac pa je predao zahtjev za dozvolu za nošenje oružja koji još uvijek, mislim, nije realiziran. Otac mu je umro prije tri godine od infarkta, a s majkom je imao dobar odnos. Ona je živjela od poljoprivrede. Prodavala je svoje proizvode na tržnici u Zaprešiću - objasnila je druga susjeda koja je nakon zločina pohitala u školu kako bi se kćerkica ubijene žene zadržala tamo.

Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:26