AKCIJA KOD VELIKE GORICE

FOTO: POLICIJA UPALA U KUĆU ŽELJKA DOLAČKOG! Bivšeg načelnika sumnjiče da je ukrao blago iz Heinzelove, priveli ga u USKOK!

 CROPIX

NOVO 18:20 - U sklopu istrage vezane uz pljačku sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je u prostorije USKOK-a privela Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije. Iz njegovog je ureda u zgradi MUP-a ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura.

Foto: Privođenje Željka Dolačkog u prostorije USKOK-a

----------------------------

U petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz spektakularnu pljačku sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je pretražila obiteljsku kuću Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije. Podsjetimo, 4. travnja je upravo iz njegovog ureda u zgradi MUP-a ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura. Tog jutra je pronađen prevrnut provaljeni sef, a počinitelj ili više njih ušli su na drugi kat zgrade preko vanjskih požarnih stepenica. Danas ujutro policajci su upali u njegovu kuću u mjestu Vukovina, u blizini Velike Gorice.

Kako javlja naš reporter s lica mjesta, pretrazi njegove kuće prisustvovao je i sam Dolački, a njegova odvjetnica nije željela reći hoće li njezin klijent kasnije biti i službeno priveden u policijske prostorije. Neslužbeno doznajemo da policija sumnjiči Dolačkog da je sam ukrao zlato iz svog ureda u Heinzelovoj!

Iz policije i DORH-a vrlo brzo su nakon pljačke u Heinzelovoj zaključili kako to nije mogao izvesti nitko bez insajderskih informacija, jer je provaljeno u točno određenu prostoriju, određeni sef. To je tzv. tipovana provala, kazao je nekoliko dana nakon pljačke za Jutarnji Bono Marjanović, stručnjak za korporacijsku sigurnost.

Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX
Zagreb, 220416.U petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz spektakularnu pljacku sjedista MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je pretrazila obiteljsku kucu Zeljka Dolackog, suspendiranog nacelnika Sektora kriminalisticke policije.Nakon pretresa odveden je u policijske prostorijeNa fotografiji: privodjenje Zeljka Dolackog.Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

FOTO: Željko Puhovski / EPH

Tako se Željko Dolački nakon 17-godišnje stanke ponovno našao pod svjetlima reflektora. Pretpostavljalo se da će i sam morati proći neugodna ispitivanja kako bi pokušao dati odgovore kako mu je nepoznat netko provalio u ured i zašto je tolike dragocjenosti držao u sefu u svom uredu. Dolački je široj javnosti postao poznat u studenom 1999. godine. Tada su svi zamijetili dugokosog policajca u kožnoj jakni kako s debelim spisom pod rukom privodi “dečke s Knežije” u jednom od najspektakularnijih uhićenja u povijesti hrvatske policije.

Tada je bio dio posebnog policijskog tima, koji je po tadašnjem nalogu tužiteljice Dunje Pavliček, a sada glasnogovornice zagrebačkog tužiteljstva, te istražnog suca Radovana Ortynskog, istraživao niz krvavih obračuna na “vrućem zagrebačkom asfaltu”. Uspio je zajedno s kolegama tada pridobiti i prve pokajnike, ali cijeli je postupak neslavno završio i prva optužnica protiv “mafije” srušila se kao kula od karata. Branitelji optuženih spočitavali su mu kasnije da je kod ubojstva Željka Šobota podmetao dokaze.

Ništa mu se nije dokazalo. Slovio je kao čovjek od povjerenja Ranka Ostojića, bio je dio posebnog tima kojeg se nakon smjene vlasti nastojalo prikazati kao “pokvarene policajce”. Po kazni je poslan u Sisak, ali povratkom na vlast SDP-a prolazi na natječaju za prvog čovjeka zagrebačke krim policije. U drugom navratu uzleta policijske karijere Dolački je nastojao biti samozatajan i u medijima je bio onoliko koliko je nužno.

Orepić: 'Čestitam strukturi. Ovo povrđuje tezu da je Hrvatska u samom europskom vrhu po učinkovitosti'

Ministar Vlaho Orepić danas je dao izjavu za medije o dovršenom kriminalističkom istraživanju kojim je razriješena provala u službene prostorije zagrebačke policije.

'Jutros u 6:02 uhićen je policijski službenik', kazao je Orepić novinarima. 'Želim čestitati strukturi koja je radila na ovom slučaju, ljudima koji u se bavili kriminalitetom. Ovo povrđuje tezu da je Hrvatska u samom europskom vrhu po učinkovitosti', rekao je ministar unutarnjih poslova.

Nije želio komentirati identitet uhićenoga, samo je rekao da se radi o policijskom službeniku. 'Uhićen je policijski službenik, u svom stanu, priveden je i postupak je u tijeku', kazao je Orepić, dodavši da je to sve što u ovom trenutku može reći o slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:12