NESRETNI PODSTANAR

FOTO Šokirana stanodavka: ‘Sjedim tako na terasi i na glavu mi padne Kinez’

Zagreb, 060812.Anina 91.Nesretan slucaj dogodio jucer u popodnevnim satima u Aninoj ulici 91. Vlasnica kuce Zlata Cop sjedila je u svom dvoristu kada joj je njezin podstanar Kinez pao sa balkona na nju. Nesretna Zlata Cop ima podljev pod okom a podstanar Kinez ima frakturu lubanje i zbrinut je u bolnici.Na slici: Zlata Cop pokazuje balkon s kojega je pao Kinez.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Kao i svaki dan, sjedila sam tu na terasi i odjednom me nešto pogodilo u glavu. Pala sam na pod i više se ničeg ne sjećam - prepričava 67-godišnja Zlata Čop pomalo bizarnu nesreću koja se u nedjelju oko 17 sati dogodila u njezinu dvorištu u Aninoj ulici 91 na zagrebačkoj Trešnjevci.

Kinez hodao unazad, izgubio ravnotežu te s visine od 4 metra pao na svoju stanodavku

Nju je, naime, dok je mirno sjedila na stolici na terasi najvjerojatnije nogom po glavi udario njezin podstanar, kineski državljanin Y. D. (52), koji je pao s balkona na prvom katu kuće. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, Y. D. je neoprezno hodao unatrag po terasi i u jednom je trenutku izgubio ravnotežu. Pao je preko ograde balkona s visine od oko četiri metra, a u padu je “zakvačio” i svoju stanodavku.

- Ne znam čime me točno pogodio, samo se čuo jak udarac kad je pao na pod. Nisam znala što se događa, jako sam se prestrašila i otrčala u kuću. Ma to je izgledalo kao na filmu - ispričala nam je gospođa Zlata uzbuđeno pokazujući hematom na lijevom oku koji joj je nanio njezin 52-godišnji podstanar.

Nakon što je pao s balkona, Y. D. je ostao nepomično ležati na betonskom podu, a netko od susjeda odmah je pozvao ekipu Hitne pomoći.

- Njegova supruga odmah je sišla s prvog kata, a njemu je iz glave i ušiju curila krv. Uopće se nije micao. Mislili smo da je mrtav. Supruga ga je grlila i cijela joj je majica bila krvava - kaže susjeda Branka Bajza dok pokazuje tragove krvi u dvorištu na mjestu gdje je Kinez pao.

Liječnici su teško ozlijeđenog 52-godišnjeg kineskog državljanina vozilom Hitne pomoći prevezli u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da mu je slomljena lubanja. Gospođa Zlata prošla je, srećom, samo s lakšim ozljedama, a njoj je liječnička ekipa ozljede sanirala odmah jer, kako je rekla, nije htjela van iz kuće.

Na mjesto događaja u Aninoj ulici ubrzo su došli policajci kojima je supruga teško ozlijeđenog Kineza pokušavala objasniti što se dogodilo i kako joj je suprug ozlijeđen.

Na lošem engleskom jeziku rekla im je da je suprug hodao unatrag i da je u jednom trenutku izgubio ravnotežu. Međutim, nije baš jasno kako je Y. D. uspio pasti preko ograde koja je, s obzirom na njegov rast, visoka. Susjedi kažu i da se prije pada čula vika s balkona, odnosno da je Kinezova supruga nešto vikala. Ne zna se je li se radilo o svađi ili je žena pokušala upozoriti Y. D.-a da se primiče ogradi.

Nakon provedenog očevida i prikupljanja informacija od susjeda policajci su pad s balkona okvalificirala kao nesretan slučaj.

Inače, 52-godišnji Kinez na prvom katu kuće u vlasništvu 67-godišnjakinje živi sa suprugom i kćerkom u dobi od 25 godina. Kod Zlate Čop žive kao podstanari tri godine, a svi imaju prijavljeno stalno boravište u Hrvatskoj.

- Već su dugo u našoj zemlji. Bave se prodajom tekstila na veliko i malo. Koliko se sjećem nikada s njima nije bilo nikakvih problema - zaključuje gospođa Zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:42