BORBA S VATROM

FOTO: SPAŠENE KUĆE I NACIONALNI PARK 'KRKA' Pogledajte dramatične prizore s požarišta

 Nikolina Vuković StipaniČev / CROPIX

ŠIBENIK - Nešto iza 12 sati lokaliziran je veliki šumski požar koji je u utorak ujutro izbio kod autokampa na Lozovcu, u blizini ulaza u Nacionalni park 'Krka', te se nošen jakom burom širio prema Bilicama. U jednom trenutku vatrena buktinja postala je opasna prijetnja za nekoliko tamošnjih stambenih objekta, ali su oni požrtvovnim intervencijama vatrogasaca spašeni.

Uz tridesetak gasitelja iz JVP-a grada Šibenika i pripadnika DVD-a sa deset vatrogasnih vozila, veliku ulogu u obuzdavanju vatrene stihije odigrala su tri kanadera – kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, dodajući kako je opožareno oko pet hektara površine, te da na požarištu i dalje dežuraju vatrogasci.

Nakon 'vatrenog ponedjeljka', tijekom kojega je na šibenskom području bilo čak devet požara od Dubrave, brda Jelinjaka, Žaborića, Zatona, Rasline, Žaborića do Brodarice, ni utorak nije donio predaha za već umorne i iscrpljene šibenske vatrogasce. Za podsjetnik je da su jučer u gašenju požara kod Brodarice lakše ozlijeđena dva pripadnika JVP-a grada Šibenika, kada se na njih obrušila 'vodena bomba' iz kanadera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:42