ZAGREB

FOTO: U EKSPLOZIJI PLINA STRADAO VLASNIK KUĆE U podrumu popravljao plinski spremnik automobila: 'Odjednom se čula jaka detonacija'

 
 Damir Krajac / CROPIX

U stravičnoj eksploziji plina koja je prouzročila požar u podrumskoj prostoriji obiteljske kuće u zagrebačkoj Ulici Dr. Luje Naletilića u četvrtak oko 11.15 sati ozlijeđen je vlasnik kuće Jurica M. (59).

Vatrogasci su se odmah odazvali na intervenciju po primitku poziva u pomoć, a pretpostavlja se da je do požara došlo uslijed plina koji je istjecao iz neispravnog crijeva plinske boce. U kobno vrijeme, kako doznajemo, vlasnik kuće vršio je radove na plinskom spremniku automobila te je iznenada došlo do zapaljenja istoga uslijed istjecanja plina iz propan-butan boce.

JVP Zagreb

U istom trenutku stvorila se i koncentracija plina u prostoriji veličine 30-ak kvadrata koja je dovela do eksplozije u kojoj je ozlijeđen Jurica M. Na poprište intervencije, osim vatrogasaca i policije, stigla je i Hitna pomoć, koja je 59-godišnjaka prevezla u Kliniku za traumatologiju na sanaciju ozljeda.

Dok se još čeka kvalifikacija ozljeda koje je zadobio, policija u podrumu obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini zatvora Remetinec, vrši očevid.

Inače, uslijed eksplozije i požara, uništeni su podrumski zidovi, alat, peć na drva, kosilica za travu, garažna vrata... Prouzročena visina štete još nije utvrđena.

- Čula se jaka detonacija. Nismo znali što se dogodilo sve dok ulicom nisu protutnjali vatrogasci i policija. Onda smo vidjeli i Hitnu pa smo pomislili na najgore. Sreća, koliko smo mogli čuti, ozlijeđeni susjed Jura bit će dobro - rekla nam je susjeda iz Naletilićeve ulice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:46