OBITELJSKA DRAMA

FOTO: VELIKA DRAMA NA SUĐENJU U KARLOVCU Sudi mi se za pokušaj ubojstva oca, a strašno svjedočenje toliko je potreslo njegova brata da mu je pozlilo

FOTO: VELIKA DRAMA NA SUĐENJU U KARLOVCU Sudi mi se za pokušaj ubojstva oca, a strašno svjedočenje toliko je potreslo njegova brata da mu je pozlilo... Srušio se u hodniku i završio u bolnici!
 Robert Fajt / CROPIX

Obiteljska drama Karlovčanina Mladena Vičića, kojega je sin Marin pokušao ubiti u lipnju prošle godine, nastavila se danas na Županijskom sudu u Karlovcu gdje je na početku suđenja koje je vodio sudac Ante Ujević pozlilo njegovom drugom sinu, okrivljenikovu bratu i svjedoku svih tih događaja, Vinku. Podsjećanje na traumu koju je proživio s bratom bilo je previše za osjetljivog mladića, inače teškog psihičkog bolesnika, koji se srušio na sudskom hodniku te ga je odvezla ekupa Hitne medicinske službe.


Marin je u sudnicu dovezen u lisicama te je u njima pratio cijelo suđenje na kojemu mu se sudilo na pokušaj ubojstva oca, prijetnje ubojstvom bratu te nanošenja ozljeda obojici. Nakon čitane optužnice te iskaza svjedoka Mladena i Vinka, polako se slaže mozaik drame koja je mogla završiti tragično, a nije samo pukom slučajnošću.

Karlovac, 220217.
Na Zupanijskom sudu u Karlovcu zapocelo je sudjenje Marinu Vicicu za pokusaj ubojstva svog oca Mladena.
Na fotografiji: Vinko i Mladen Vicic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX


Marin je posljednjih nekoliko mjeseci živio s nevjenčanom suprugom, a povremeno je navraćao do stana u kojemu su, nakon smrti majke, ostali živjeti brat i otac. U obitelji je kao dijete Marin bio miljenik, no s vremenom je postao nasilnik. Dosad je odležao jednu zatvorsku kaznu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a zbog istog kaznenog djela potvrđena mu je i jedna optužnica. Osim s agresijom imao je problema s alkoholom i drogom, a njegov loš dan značio je novu traumu za njegove ukućane. Otac to više nije mogao trpjeti te ga je zatražio da više k njime ne dolazi. On je došao zadnji puta, tako im je rekao, samo da pokupi neke stvari. No, kad je ušao u stan dao im je do znanja da će se njega slušati, brata je istjerao iz kreveta i zauzeo njegov ležaj. Vidjeli su da je nadrogiran. Sutradan ujutro horor se nastavio.

Otac je opet zatražio da ode, jer će inače zvati policiju. U tom trenutku on je skočio i uhvatio oca za vrat. Jednom ga je rukom držao, a drugom ga udarao sve dok mu nije slomio sve nosne kosti. Brat je na njega skočio s leđa i uhvatio ga "u kravatu" kako bi spasio oca, pali su na pod, a onda ga je otac udario rukom tri, četiri puta. Molio je da ga puste, da će se smiriti. Pustili su ga, a on je poludio, iz sudopera je dohvatio dva noža i povikao: "Bit će klanja", otac je Vinku povikao da se skloni u kupaonicu, a on je krenuo bježati prema sobi. Ovaj ga je sustigao mešući noževima i zagrebao po leđima, a onda se otac okrenuo, pokazat će se, u ključnom trenutku. Marin je zamahnuo da ga ubode u vrat, otac je postavio lijevu ruku da se obrani, a sin mu ju je nožem probio. Otac je sjeo na krevet i krenuo zvati policiju. Za to vriijeme je nasilnik izudarao brata drškama noževa po glavi, a onda se opet vratio ocu. Uzeo mu je mobitel i zakucao ga u zid, a oca nogom u glavu. Brat je iskoristio priliku i pobjegao do susjeda, odakle je pozvao policiju.

Karlovac, 220217.
Na Zupanijskom sudu u Karlovcu zapocelo je sudjenje Marinu Vicicu za pokusaj ubojstva svog oca Mladena.
Na fotografiji: Marin Vicic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX


Stravična svjedočanstva Marin je uglavnom promatrao mirno, brata je priupitao misli li doista da bi mu on naudio.


Vinko je kazao da ga se sada ne boji kada je zaštićen, ali da mu ne vjeruje kada je drogiran. Otac je kazao kako je Marin hrabar samo kada je u društvu i kada kraj sebe ima nož, a skalper je nosio uvijek. Sudskom vijeću je pokazao ožiljak na vratu koji mu je Marin osavio prije nekoliko godina.


- Prišao mi je, uhvatio me jednom rukom za kosu, a drugom je nožem potegao po mojem vratu. Srećom, bio je to tupi nož za tortu, pa me samo porezao - rekao je Mladen.


Sudac Ujević produžio je okrivljeniku istražni zatvor.

Karlovac, 220217.
Na Zupanijskom sudu u Karlovcu zapocelo je sudjenje Marinu Vicicu za pokusaj ubojstva svog oca Mladena.
Na fotografiji: Marin Vicic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:30