AKCIJA NA TERENU

FOTO: VELIKI POŽAR U CENTRU ZAGREBA Zapalio se restoran na Jelenovcu, izgorjela sportska dvorana i parkirana vozila, pet vatrogasaca je ozlijeđeno

 Goran Mehkek / Hanza Media

U petak prijepodne buknuo je požar u Sportskom-rekreacijskom centru Jelenovcu u Zagrebu u kojem je ozlijeđeno najmanje petero vatrogasaca, a centar je u cijelosti izgorio.

Zagrebačka policija prvu dojavu o požaru dobila je oko 9,50 sati ujutro, a požar se ubrzo proširio i na okolne kuće i parkirana vozila. Iako je prema požarištu krenulo čak 10 vatrogasnih vozila, vatrogaci nisu uspjeli spriječiti širenje požara na obližnju šumu u Parku Jelenovac, koja se prostire između Vinogradske ulice i Pantovčaka

Kako doznajmo, petero djelatnika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba lakše su ozlijeđeni, a svi su hospitalizirani. Zapovjednik postrojbe Siniša Jembrih kaže kako su vatrogasci kolabirali od vrućine koje isijava iznutra od požara, kao i vani od sunca. Vatrogasci su prvo pokušali gasiti požar iznutra, ali zbog vrućine su lakše stradali pa su izašli van.

- Dok su bili unutra došlo je do naglog razbuktavanja, takozvanog flashovera. Tako da je zapovjednik zapovjedio povlačenje iz unutarnje navale. Vrućinu su počele isijavati i okolne kuće, a počela je gorjeti i šuma! - tvrdi Jembrih.

Vatrogasci su u međuvremenu okružili požarom zahvaćenu površinu pa navodno ne postoji opasnost da se ne proširi na kuće. Naposljetku je požar lokaliziran i spriječeno je njegovo daljnje širenje, potvrdio nam je Jembrih.

Ni građani, ni novinari ne puštaju se blizu požara jer je stanje još uvijek izuzetno opasno.

U požaru je ozlijeđen zapovjednik smjene Igor Župančić pa je vođenje intervencije preuzeo Zapovjednik vatrogasne postaje Centar Zoran Gorički.

Od zagrebačkih vatrogasaca Hina doznaje da je vatra prigušena, odnosno obuzdana te se sada vrši zamjena ljudstva. Četiri dehidrirana vatrogasca su po neslužbenim podacima smješteni u bolnicu.

Policija na terenu osigurava požarište, a nakon što bude ugašen pristupit će očevidu kako bi se utvrdio uzrok požara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:41