VATRA

FOTO, VIDEO: ZAUSTAVLJENO ŠIRENJE POŽARA ZBOG KOJEG SU ZATVORILI CESTU SOLIN-KLIS U jednom se trenutku strahovalo i za kuće...

 
 Slobodna Dalmacija

>>> NOVO 16:54 Širenje požara je zaustavljeno, javlja Slobodna Dalmacija. Presudna pomoć stigla je iz zraka.

Davor Laušić, dežurni operativni vatrogasac, kaže da vatra još nije lokalizirana, ali da su informacije prema kojima je zahvatila jednu kuću netočne.

- Vatra se nešto iza 16 sati počela približavati kućama, no, srećom, informacija da je jedna kuća zahvaćena plamenom pokazala se netočnom. U pogonu je 31 vatrogasno vozilo, a na terenu je 131 vatrogasac, potvrdio je Laušić i dodao kako je nešto manji požar izbio i u predjelu Bisko.

Gusti dim što se nazirao već iz centra grada plašio je građane koji ionako danima osjetom njuha analiziraju zrak ne bi li zaključili je li riječ o običnom zagađenju ili pak dimu od požara.

Šuška se da se zapalio kakav građevinski materijal što ga nemarniji odbacuju uz cestu, no do stručne analize neće se znati što je točno uzrokovalo ovaj požar.

---------------------------------

Na području Majdana kod Solina nešto iznad 14 sati izbio je požar. Vatra se širi sjeveroistočno od Mravinaca i ide prema Pomgradovoj kavi, a stigla je već nadomak brze ceste Solin-Klis zbog čega je ona i zatvorena, piše Slobodna Dalmacija. Upravo zbog toga na ulazu u Split stvaraju se velike gužve.

Požar gase tri kanadera i dva helikoptera.

Slobodna Dalmacija


Iznad područja se širi gust dim, čini se da gori i neki odbačeni građevinski materijal ili nešto slično.

Kuće nisu ugrožene. Vatra je u jednom trenutku zaprijetila Klis Kosi (predio Bubići), ali su kanaderi spriječili opasnost.

Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:22