ODVELA GA HITNA

FOTO: ZAVRŠILA VELIKA DRAMA U DUBROVNIKU Muškarac se zabarikadirao u stan s dvije plinske boce, prijetio da će sve dignuti u zrak!

Riječ je navodno o psihički nestabilnom muškarcu koji je odbio primiti terapiju
 Željko Tutnjević / Dubrovački vjesnik / EPH

NOVO - 18:15 - Mlađeg muškarca koji je u Dubrovniku prijetio da će se raznijeti plinskom bocom, nakon pregovora s policijom, oko 18 sati odvezlo je vozilo Hitne pomoći. On se poslijepodne zatvorio u stan u Žudioskoj ulici, u povijesnoj gradskoj jezgri, te je prijetio da će se raznijeti plinskom bocom, a policija je s njim pregovarala.

Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava je prethodno potvrdila je kako je primila dojavu o "određenim sigurnosnim okolnostima" te da je s tim u vezi "poduzela odgovarajuće mjere u suradnji s ostalim sigurnosnim službama".Po neslužbenim informacijama, riječ je o psihički nestabilnom muškarcu.

Mušakarc je priveden nakon što je policija uvela šmrk kroz prozor i pustila vodu, nakon čega se čula dernjava i slamanje stakla. Uskoro su razvaljena vrata te su izvučene plinske boce, a muškarca koji je vikao "nećete me zatovriti" izvukli su policajci, piše dubrovackidnevnik.rtl.hr.

--------------------------------------

U Dubrovniku se odvija drama u Žudioskoj ulici u povijesnoj jezgri. Oko 13:00 sati susjede su nakratko evakuirali iz Žudioske ulice ali i Boškovićeve zbog muškaraca koji se u zatvorio u stan u Žudioskoj ulici i zaprijetio da će se raznijeti plinskom bocom.

Na intervenciju u jednu od kuća na spoju Žudioske i Prijekog je, prema izjavama očevidaca, izašla i služba Hitne medicinske pomoći, te dva vatrogasna vozila. U kuću su ušli vatrogasci. Preventivno su razvučene vatrogasne cijevi ulicom između triju kuća. Zatvorena je i Ulica od Buže.

U kuću su oko 16 sati ušli i pripadnici specijalne policije s protueksplozivnim štitom, piše Dubrovački vjesnik .

FOTOGALERIJA: Muškarac u Dubrovniku prijeti aktiviranjem plinskih boca

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su tek kako su zaprimili dojavu o "određenim sigurnosnim okolnostima".

"Policija je zaprimila dojavu o određenim sigurnosnim okolnostima u odnosu na koje je poduzela odgovarajuće mjere u suradnji s ostalim sigurnosnim službama", rekla je glasnogovornica policije Andrijana Biskup.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o psihički nestabilnom muškarcu. Kako kaže jedna od susjeda, rodbina ga je htjela odvesti u bolnicu jer ne uzima terapiju, ali je on to odbio i ispred kućnih vrata postavio dvije boce od plina uz prijetnju da će ih dignuti u zrak, piše Dubrobvački vjesnik .

Tijekom dana je više ljudi pregovaralo s rastrojenim muškarcom da prekine s prijetnjama, ali bez uspjeha. Prema najnovijim informacijama vatrogasci su unijeli sjekire u kuću, dva vatrogasna aparata te su upravo pustili vodu, piše dubrovackidnevnik.rtl.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:45