UŽAS

HOROR KAKAV SE U OSIJEKU NE PAMTI Radniku traka za šećernu repu isčupala ruku iz ramena, liječnici mu satima spašavali život

Ilustracija
 Niksa Stipanicev / HANZA MEDIA

Radnik osječke “Šećerane” teško je stradao u nesreći koja se dogodila u subotu u jutarnjim satima. Kako se doznaje iz policije u koju je dojava o ovoj strašnoj nesreći na radu pristigla u 9.50 sati, radniku je, pri čišćenju, traka koja prevozi šećernu repu u jednom trenutku zahvatila i iščupala desnu ruku iz ramena, javlja Glas Slavonije.

Radnik je odmah kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su ga spremna dočekala tri kirurga i cijela anesteziološka ekipa. Zbog brze reakcije svih nije iskrvario, a nakon višesatne operacije 35-godišnjak je sada izvan životne opasnosti.

- Čim nam je javljeno što se dogodilo tri kirurga, plastični, vaskularni i traumatolog, te cijela anesteziološka ekipa su se pripremili i spremno čekali dovoz unesrećenog. S njim je dovezena i ruka, no bila je u tako lošem stanju da nije bilo moguće vratiti je tako da u budućnosti bude funkcionalna. Liječnički tim napravio je sve da mu se rana sanira, jer se radi o dijelu ramena gdje se nalaze velike krvne žile. Srećom nije iskrvario, no nadoknađene su mu krv i tekućene iz tijela. Njegovom preživljavanju pomoglo je to što se radi o pacijentu koji je u punoj snazi. Trenutno se nalazi na Jedinici intenzivne njege i izvan životne je opasnosti – doznajemo od Vlatka Kopića, zamjenika ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Samo težina tijela unesrećenog spriječila je da ga dijelovi trake koja prevozi šećernu repu ne uvuče i cijelog samelje.

Zahvaljujući brzoj reakciji radnih kolega, kao i ekipe Hitne pomoći, te tima liječnika i anesteziološke ekipe u KBC Osijek, teško stradali radnik ostao je živ iako je doživio veliku traumu i šok. No, ovakva nesreća na radu dugo se ne pamti na osječkom području, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:43