VRŠNJAČKO NASILJE U VARAŽDINU

Horor u Varaždinu: Ljubomorna srednjoškolka zarezala godinu mlađu učenicu u svađi zbog dečka

Mlađa je djevojka u kafić došla s novim dečkom, bivšim dečkom starije djevojke

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u kojem su sudjelovale djevojke dogodio se u Varaždinu.

Nakon što su se prije nekoliko tjedana na prostoru uz Stari grad pred očima pedesetak školskih kolega koji su ih poticali na nasilje potukle učenice Srednje strukovne škole, u srijedu poslijepodne u jednom ugostiteljskom objektu u Hallerovoj aleji u Varaždinu došlo je do sukoba između 18-godišnje učenice Gospodarske škole i 17-godišnje učenice Strojarske i prometne škole pri čemu je deblji kraj izvukla mlađa djevojka koja je zaradila porezotinu na ruci.

Kako doznajemo, povod za sukob između djevojaka bila je ljubomora. Mlađa je djevojka u kafić stigla s novim dečkom, inače bivšim dečkom starije djevojke.

Kad je starija djevojka u srijedu oko 17 sati stigla u kafić potpuno je izgubila živce te je odmah počela vikati i vrijeđati mlađu djevojku nakon čega joj je razbijenom čašom nanijela porezotinu na ruci.

Iz varaždinske policije kratko su izvijestili da su u srijedu poslijepodne zabilježili slučaj narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u Hallerovoj aleji u kojem su sudjelovale dvije mlađe ženske osobe te da provode kriminalistička istraživanja i obavljaju obavijesne razgovore s ciljem utvrđivanja svih okolnosti tog događaja.

Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin, i Katica Kalogjera Novak, ravnateljica Gospodarske škole Varaždin, potvrdili su nam da su u incidentu sudjelovale učenice koje pohađaju njihove škole, ali su naglasili da se incident dogodio izvan škole i izvan radnog vremena škole tako da na njega ni na bilo koji način nisu mogli utjecati.

- Mogu samo reći da ćemo mi kao škola, iako s ovim konkretnim slučajem nemamo nikakve veze, raditi na tome da se takvi slučajevi ne događaju - poručio je ravnatelj Žunar dok je ravnateljica Kalogjera Novak naglasila da će razgovarati s učenicom koja je sudjelovala u incidentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:04