DOBIO 15 GODINA ZATVORA

Hrvatski Fritzl kao seksualne robinje držao dvije maloljetne pokćerke

Ilustracija
 Ranko Šuvar / Hanza Media

Branimir J. (44) jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 15 godina zbog do sada neviđenih slučajeva seksualnog zlostavljanja svojih maloljetnih pokćerki, zbog čega su neki mediji taj slučaj već prozvali “hrvatski Fritzl”.

Njegov identitet poznat je redakciji, međutim zbog zaštite identiteta žrtava odlučili smo ne objaviti ga. Branimir J. osuđen je jer je jednu od svojih pokćerki seksualno zlostavljao punih 13 godina. Prisiljavao ju je na spolne odnose te je tukao prijeteći likvidacijom i nje i njezine braće, sestara i majke ako ikome kaže što joj radi. Djevojčica je u vrijeme kad je ta tortura počela imala šest godina, a sve je trajalo do njezine 19. godine. Na početku ju je prisiljavao na oralni seks, a poslije se radilo o klasičnom seksualnom odnosu. Da bi je mogao nesmetano seksualno iskorištavati, očuh ju je od prvog razreda srednje škole prisiljavao da uzima kontracepcijske pilule.

‘Ubit ću tebe i brata’

“Ako ikome kažeš, ubit ću ti mlađeg brata, a tebe poslati u nebo”, prepričala je djevojčica njegove riječi. Nakon osmogodišnjeg zlostavljanja i silovanja pokćerke, Branimir J. je 2009. počeo zlostavljati njezinu tri godine mlađu sestru, koja je u to vrijeme imala 11 godina. Njoj je govorio da će naći nekoga da ubije i nju i njezinu obitelj te da će je rasjeckati i ostaviti po cijeloj državi.

- Od svih saslušanih svjedoka nitko nije doveo u sumnju optužbe protiv vas. Način na koji su opisivali život s vama bio je zaista potresan. To nije bilo samo seksualno uznemiravanje, to je bilo emocionalno i fizičko ugnjetavanje - rekla je sutkinja Sanja Mazalin obrazlažući presudu.

Svi progovorili

Čitav slučaj policiji je prijavljen 2014. godine, i to nakon što je nepoznata osoba dojavila da se u kući događalo seksualno zlostavljanje. Nakon što su došli policajci, svi su počeli govoriti o nasilju, i supruga i baka i djevojčice. Sutkinja Mazalin dodala je i da je iz iskaza nekih svjedoka proizlazilo još nekoliko kaznenih djela, međutim njih tužiteljstvo nije inkriminiralo.

Nakon uhićenja 2014., Branimira J. je nakon 9-mjesečnog boravka u pritvoru Vrhovni sud bio pustio na slobodu te je on neko vrijeme dolazio na rasprave. Međutim nakon što su ga na suđenju teretili svi svjedoci, dao se u bijeg te je za njim bio raspisan i europski uhidbeni nalog. Uhićen je pak u Kauflandu u Sisku, nakon čega je na suđenju priznao sve optužbe.

...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:37