PODVODILA I DRUGE

ISPOVIJEST INŽENJERKE I MAJKE ČETVERO DJECE IZ KAŠTELA Prostituirala sam se da djeci platim školovanje, pola sata seksa naplaćivala sam 300 do 500 kn

Ilustracija
 Reuters

Pristala sam jer već par mjeseci nisam radila i nisam imala sredstava za uzdržavanje svoje dvoje djece koja su se tada školovala. Bez obzira koliko bismo zaradile, sve smo dijelile popola kao i troškove struje, stanarine, vode...

Što se tiče ove druge žene za što me se tereti, istina je da sam joj rekla da se stan u Getaldićevoj koristi za prostituiranje i da ga može koristiti, no nisam od nje uzimala dio zarađenog novca - kazala je, među ostalim, u svojoj obrani pred splitskim Općinskom sudom 59-godišnjakinja iz Kaštela, majka četvero djece i nezaposlena inženjerka organizacije rada, piše Slobodna Dalmacija.

Sudilo joj se za dva djela podvođenja te je osuđena nepravomoćno na kaznu zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. U kaznu joj je, u slučaju da prekrši uvjet, uračunato i nešto manje od mjesec dana koliko je provela u pritvoru.

Osim toga, mora platiti državi i 57 tisuća kuna koje je protupravno zaradila. Također, ispostavilo se i da je 8. srpnja 2016. godine osuđena na Prekršajnom sudu zbog prostitucije.

Optužnica ODO-a Split teretila ju je da je od 1. prosinca 2010. do 1. ožujka 2011. godine i od 1. travnja do 15. svibnja iste godine dogovorila s jednom ženskom osobom da će pružati seksualne usluge i njoj davati pola zarade.

Kako bi neometano radile, unajmila je stan u Šimunovićevoj ulici, a cijena je bila 300 do 500 kuna za polusatni oralni i klasični seks. Klijente su nalazile preko malog oglasnika, a u ovom je slučaju, po presudi, "djelatnica" zaradila najmanje 108 tisuća kuna od čega je pola išlo 56-godišnjoj organizatorici.

Za drugo djelo, također podvođenje jedne ženske osobe, unajmila je stan u Getaldićevoj te je u razdoblju od 10. srpnja 2012. do 30. kolovoza 2012. godine zarada bila najmanje 15 tisuća kuna. Od toga je "madam" iz Kaštela utržila tri tisuće kuna.

Zanimljivo je da su tijekom suđenja obje podvođene žene kazale kako nisu zainteresirane za kazneni progon njihove navodne "šefice". No, obje su rekle da su joj se prvo požalile da su u teškoj financijskoj situaciji, a da im je ona zatim predlagala da se bave "najstarijim zanatom na svijetu" na što su one pristajale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:35