TRAGEDIJA

ISTRA OPLAKUJE SVOJU NOGOMETNU LEGENDU 'Nestašnog dečka istarskog nogometa' autom udario i na mjestu usmrtio pijani vozač

 Željko Puhovski / Hanza Media, Regional Express

Na cesti Pula-Muntić u petak kasno navečer poginuo je Damir Smajla, bivši nogometaš Istre i brojnih manjih klubova u Istri, piše Regional Express.

Policija su svom izvještaju navodi kako je automobil pulskih regsitracija naletio na pješaka koji se kretao cestom...

Novi list je javio da je vozač koji je naletio na Smajlu bio pod utjecajem alkohola.

'Nestašni dečko' istarskog nogometa otišao je onako kako je i živio, nesputano, neočekivano i iznenada. Neslužbeni izvori kažu da se Smajla kretao sredinom kolnika kada je na njega BMW-om naletio njegov sumještanin P.P. star 35 godina.

Istarska sportska javnost pamtit će Damira Smajlu kao izvrsnog nogometaša, lakog koraka i dobre tehnike iako je većinu karijere bio obrambeni igrač. Za Istru je igrao 70-ih i 80-ih godina, a jedno vrijeme je igrao za Kozaru iz Bosanske Gradiške kao posuđeni igrač Borca iz Banja Luke.

Damir Smajla je sin poznate antifašistkinje, humanitarke i logorašice Rine Smajle o čijem je životu i snimljen dokumentarni film Šjora Rina Smajla.

Damir Smajla rođen je 1954. godine i mnogi će se prisjetiti njegovog vedrog duha, smisla za šalu i duhovitih dosjetki i ljudske dobrote, piše Regional.

Smajla je živio nesputano čime je s pravom zaslužio epitet 'nestašnog dečka istarskog nogometa'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:58