PONOVLJENO SUĐENJE

KAKAV PREOKRET! FATALNA UJNA OSLOBOĐENA OPTUŽBE ZA POTICANJE NA UBOJSTVO Maloljetni nećak s kojim je bila u vezi dobio blažu kaznu za teško ubojstvo

 
 Nikola Vilić / Cropix

Na ponovljenom suđenju za ubojstvo Domagoja Novoselnika (32) u Vrisniku na otoku Hvaru na Županijskom sudu u Splitu Slađana Novoselnik oslobođena je optužbe za poticanje na ubojstvo! "Fatalna ujna" nakon čitanja presude prekrstila se i zaplakala, piše Slobodna Dalmacija.

S druge strane, nećak ubijenog dobio je 8 godina zatvora teško ubojstvo.

Podsjetimo, na prvom suđenju 2012. godine maloljetnik je dobio maksimalnih 10 godina zatvora, a Slađana Novoselnik 22 godine zbog poticanja, ali je presuda ukinuta. Vrhovni sud je ukinuo presudu i vratio slučaj na novo suđenje kako bi se proveli dodatni dokazi.

Motiv zločina bila je njihova dugotrajna veza. Domagoj i Slađana imaju kćer za koju se brine njezina baka, majka sada pokojnog Domagoja.

Slađana Novoselnik danas ima 35 godina, a u vrijeme zločina imala je 29 i bila je u vezi sa 17-godišnjakom koji je optužen da je ubio njenog supruga. Tada maloljetni optuženik, koji je u međuvremenu napunio 23 godine, oženio se i dobio dijete.

Slađana se brani sa slobode od siječnja 2015. godine kada joj je ukinut istražni zatvor, a tereti se da je tijekom intimne veze mladića poticala na zločin. Mladić je došao na Hvar živjeti kod njih i raditi u tvrtki Domagoja Novoselnika koji mu je bio ujak. Optužnica navodi kako je mladić počinio ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:24