OVO NIJE OČEKIVAO

KAŽNJEN ZBOG 'BOŽIĆNIH UKRASA' Student iz Siska objesio kukasti križ na prozoru studentskog doma u Splitu: 'Bila je to blagdanska šala...'

 CROPIX/Profimedia
Da će ga lijepljenje kukastog križa na prozor sobe u splitskom Studentskom domu lanjskog Božića dovesti do suđenja na Prekršajnom sudu u Splitu, student F. R. iz sisačkog kraja, kaže, nije ni slutio.


Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog zbog kršenja članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno jer je istaknuo simbol nacizma na javnom mjestu, a zbog čega će u konačnici platiti 500 kuna kazne te 150 kuna troškova prekršajnog postupka.

- Doista sam 23. prosinca oko 13 sati na prozoru sobe Studentskog doma u Splitu zalijepio kukasti križ koji sam napravio od papira. Bio je vidljiv s ulice, ali to nije nikakva ideologija koju štujem ili kojoj se divim. Bilo je to u Božićno vrijeme i svi studenti su ukrašavali svoje prozore, pa sam odlučio napraviti nešto suprotno. Uglavnom, bila je to šala za koju sad shvaćam da je bila pogrešna – pokunjeno se pravdao student.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:18